Una cinquantena de persones van assistir dimarts dia 16 a la segona conferència del cicle de primavera dedicat a l'il·lustre filòleg mataroní Antoni Comas i Pujol (1931-1981). L'escriptor Albert Manent, bon amic de Comas des dels seus anys universitaris, va anar desgranant els seus records dels anys quaranta i cinquanta, una època en què els joves amb inquietuds catalanistes havien de formar-se més enllà de les aules, eludint la censura, mitjançant la informació oral transmesa, per exemple, en les tertúlies literàries, a casa dels poetes J. V. Foix i Carles Riba.
Manent va parlar de la lenta represa cultural, de les revistes universitàries Ariel i, sobretot, Curial, la revista literària de la Facultat de Lletres impulsada per Antoni Comas, Joan Ferran Cabestany, Joaquim Molas i Miquel Porter, equip al qual es va incorporar Albert Manent.
Al final de la conferència, que va comptar amb la presència de la vídua de Comas, Maria Dolors Lamarca, i de les seves filles Eulàlia i Mercè, els assistents van ser obsequiats amb dos llibres: Estudis de literatura catalana (segles XVI-XVIII), d'Antoni Comas, i un volum commemoratiu de l'aniversari, editat per la família, Ara que fa vint-i-cinc anys, que recull alguns dels seus escrits dispers.