El recinte firal del Nou Parc Central s’ha vestit de blanc el cap de setmana del 13, 14 i 15 de febrer per acollir la 16a edició del SalóBoda Mataró i Maresme, que aquest any ha vist ampliada la seva oferta amb diversos serveis. Des de viatges a restaurants, passant per balnearis, detalls per les invitacions i joies fins a un servei de limusines i xofers, la fira temàtica d’enguany ha reunit un cop més a les parelles decidides a casar-se, altres que s’ho estaven rumiant i unes terceres que tan sols passejaven per veure si el dia de demà decideixen contraure matrimoni. “Nosaltres ja tenim el casament fixat, però hem vingut per veure el tema dels detalls, el viatge o les aliances”, expliquen en Sergi i la Carme, que aviat es casaran. La parella deixa clar que “l’oferta no està malament, però podria ser millor ja que el SalóBoda és massa petit”. Tot el contrari opinen Dani Morato i Mònica Alzina, dos joves que creuen que “el saló està molt ben organitzat, i et dóna moltes idees pel casori”. Tanmateix, els dos reconeixen que buscaven fer una cerimònia més íntima, i que allà tot els estava semblant “massa espectacular”. Per alguns el Saló s’ha convertit en el lloc ideal per acabar de polir idees en torn els casaments, però per altres comporta un replantejament i fins i tot el desànim. “Ens hem acostat per veure com estaven els preus, i ens hem desanimat una mica”, afirmen la Cristina i en David.
Passejant pels stands també s’han pogut recollir diversitat d’opinions entre els venedors. “No està venint gaire gent, el Saló Boda és una fira molt pobre”, diu Patricia Gómez, encarregada d’atendre a l’stand de Mas Solà, restaurant de Girona que organitza cerimònies per bodes. “La gent ve, s’acosta i pregunta. Òbviament, hi ha fires més grans però, pel que és Mataró, el Saló Boda és una fira que està bé”, opina, per la contra, Francesc Garcia, de la revista Bouquet especialitzada en el món nupcial. “El dissabte al matí va ser horrible, però entre dissabte a la tarda i diumenge ha vingut molta gent, així que el balanç és positiu”, puntualitza Araceli Vigueras, del Balneario Vichy, present al Saló per segon any consecutiu. “La gent està responent bé, però fa ràbia que hi ha hagi stands formats per agrupacions d’empreses i dedicats a diversos sectors a la vegada. Això és competència deslleial, i s’estan produint queixes al respecte”, va exclamar en Mario Torrent, de Festamusic, empresa d’oci i animació de Calella dedicada al servei musical dels banquets i balls dels casaments.
El secretari general de la Unió de Botiguers, Josep Filbà, admet que el Saló Boda ha patit en aquesta edició els efectes de l’actual conjuntura econòmica, i que ha quedat reflectit en la reducció tant del pavelló com de l’oferta d’expositors en alguns sectors, com ara el de la moda. “Hi ha hagut una davallada de l’interès per venir a la fira, cosa que ha fet que ens esforcéssim per omplir els forats”, explica Filbà, que afegeix que un altre fenomen que s’ha donat és la reducció del nombre de metres quadrats ocupats per cada expositor. “El Saló Boda aquesta any ha estat un reflex de la realitat del mercat”, resumeix. No obstant, Filbà defensa que tot i aquesta situació, el certamen ha mantingut tan el nombre de participants –una cinquantena- com el nivell de qualitat.
Modernitat versus Classicisme
Els moments més esperats pels visitants al SalóBoda van ser les desfilades de models. Al llarg dels cap de setmana se’n van realitzar tres; una el dissabte, dia 14, a les 12.30h, i les altres dues el diumenge, dia 15. En elles s’hi van poder veure dissenys de marques com AB Domínguez Boutique o Cotilleria Francis, que van presentar una oferta que anava des dels vestits de núvia i nuvi més clàssics fins a altres més provocadors i vanguardistes. Per dona, van destacar els detalls en el cabell, com ara les flors i els llaços de colors, i per home, unes camises blanques semitransparents per portar sota l’americana.