Després de l'expectativa de la crida de l'alcalde Joan Antoni Baron de l'any passat a causa de la polèmica del plagi del cartell de Les Santes-, enguany el protagonisme se l'ha emportat la nova ràdio municipal. Avui podem fer una Crida que ens senti tot Mataró: una demanda i una reivindicació de fa molt de temps, ha dit Baron des del balcó de l'ajuntament. En un pregó que ha durat escassos vuit minuts, l'alcalde de la ciutat ha fet bo el seu esperit santeru, fent quatre pinzellades a temes d'actualitat i celebrant aniversaris diversos.
Amb tot, però, l'alcalde ha començat referint-se al bombardeig entre Israel i Hezbollà. Recordem que mentre uns disfruten amb la pólvora festiva, hi ha pobles que pateixen el soroll de la pólvora, amb canons i míssils, ha dit. Per això, Baron ha demanat celebrar la festa amb intensitat i omplir tots els actes. Fem petits els escenaris i que Mataró sigui un gran espai de festa.
Després d'una llarga llista d'agraïments, Baron ha felicitat a la colla castellera dels Capgrossos pel seu desè aniversari. També ha tingut paraules per la Mariona, l'aixecadora dels Capgrossos que va caure en la passada Diada de la colla. Esperem que es recuperi, ha desitjat. De l'aniversari dels Capgrossos ha passat a l'aniversari del Drac. Baron ha instat a la figura a que s'espavili: Esperem que no et passi l'arròs i poguem dir aquest anys sí'. Per últim, un missatge. Celebrem la festa amb la rauxa necessària i el seny imprescindible.
Cap a la crida
Però abans, totes les colles i comparses de la ciutat han anat fent camí cap a l'Ajuntament on l'alcalde ha pronunciat el seu discurs. L'espetec de la traca ha donat pas als balls de les Diablesses, els nans, la Momaroteta, la Momerota, l'Àliga i, finalment, en Maneló i la Toneta, la Geganta i en Robafaves. Els no n'hi prous s'han allargat fins ben passades les nou del vespre.
La festa, però, s'ha vist interrompuda per un grup de Maulets que han demanat, com cada any, que l'Ajuntament retirés la bandera espanyola de l'edifici.