Antoni Codina, Barat i Boter de Palau

V. B.

Caixa Laietana confia que més empreses s’impliquin en restaurar Santa Maria

L'entitat d'estalvis aporta 40.000 euros a la parròquia per a organitzar i difondre els actes del Mil·lenari de la basílica mataronina

Caixa Laietana, l’únic agent privat que forma part de la comissió per impulsar la restauració de Santa Maria, confia que altres empreses i societats se sumaran en el futur al projecte de rehabilitar el temple. Així ho va explicar el director de l’entitat d’estalvis, Josep Ibern, en l’acte de signatura del conveni amb la parròquia de Santa Maria, celebrat ahir dilluns, dia 9, en virtut del qual Caixa Laietana aporta 40.000 euros a la realització i difusió dels actes commemoratius del Mil·lenari de la basílica mataronina. Ibern va constatar que la comissió, creada la setmana passada, ha de ser un “nucli germinador” que, amb l’Ajuntament i Caixa Laietana exercint el lideratge, serveixi perquè “s’hi acabin afegint” i aportin recursos. Per a Ibern, Santa Maria és “l’element patrimonial número 1” de Mataró, que no es mantindrà “tant sols amb l’esforç dels fidels de la parròquia”.

Ibern va prendre la paraula després de la signatura del conveni i de que el rector de la parròquia de Santa Maria, Mossen Joan Barat, reclamés de nou una major implicació de tots els estaments en la restauració del temple mataroní. Barat va assegurar que l’església de Santa Maria és “la més pobra de Mataró”, ja que el manteniment de l’edifii monumental resulta molt car. “Si no rebem ajudes, això se n’anirà cap avall”, va assegurar. Com Ibern, Barat va recordar que no hi ha “cap edifici a Mataró amb la categoria de Santa Maria, que inclús supera moltes catedrals”, i es va mostrar esperançat que el Mil·lenari “ajudi a mentalitzar la gent” que cal restaurar l’edifici.

Gran èxit de la jornada de portes obertes
D’altra banda, dissabte passat, dia 7, es van organitzar unes jornades de portes obertes a la basílica, amb motiu del Mil·lenari, que van ser tot un èxit. Segons els organitzadors, entre 700 i 800 persones van visitar Santa Maria, i les cues van arribar fins al carrer de La Coma. Els visitants van poder els elements patrimonials més destacats de l’edifici, com ara el campanar, l’orgue, Les capelles dels Dolors, del Roser i del Sagrament, la Sala de Síntesi i el Museu. Les jornades es tornaran a repetir al llarg de l’any.

Etiquetes: