Els cineastes Isaki Lacuesta, autor de films com Cravan vs. Cravan o La Leyenda del Tiempo, i Isa Campo han resultat guanyadors de la beca que ha convocat conjuntament el centre de creació de Can Xalant i la Fundació Suñol de Barcelona. La beca, que es va atorgar el 22 de febrer, està destinada a la producció i exposició d’un projecte de video, i consisteix una borsa de diners i la possibilitat d’utilitzar els recursos i equipaments de Can Xalant. El projecte presentat per Lacuesta i Campo porta per títol Goggle Earth (els ulls aran de terra) i té com a objectiu desvetllar els espais que oculta Google Earth, el popular software que vol posar a disposició de l’usuari tota la informació geogràfica del món.
La idea dels dos cineastes es plasma en una sèrie de retrats i filmacions d’aquests espais ocults, on ells viatjaran per tal de documentar-ne l’aspecte real i contraposar-lo, a través d’una instal·lació, a la falsa visió que, segons ells, es pot obtenir mitjançant el programari. Terrenys militars, camps d'entrenament, edificis governamentals, parcs naturals on els especuladors construeixen blocs d'edificis il·legals, o platges nudistes, de països com Espanya, Colòmbia, Equador o Rússia, són alguns dels objectius de Lacuesta i Campo. Com expliquen des de Can Xalant en un comunicat, aquest projecte “confrontarà la mirada hiperrealista i suposadament objectiva de Google Earth, amb el punt de vista realista (i tanmateix subjectiu) de les nostres imatges arran de terra”. Els dos cineastes realitzaran el projecte a Can Xalant i el resultat final serà exposat a l’espai Nivell Zero de la Fundacio Suñolk, durant els mesos de novembre o desembre de 2008.
Isaki Lacuesta va debutar en el llargmetratge amb Carvan vs. Carvan (2002), Després de diversos curtmetratges en cinema i vídeo. Amb aquest film es va endur el Premi del Públic i el Premi al Director Revelació al Festival Internacional de Sitges. El seu segon llargmetratge, La leyenda del tiempo (2006) va viatjar per va ser guardonat amb el Premi Especial del Jurat al Festival de Cinema de Las Palmas o el Premi de l'Associació de Crítics de Catalunya al millor film espanyol de l'any, entre d'altres. A més, ha participat en nombroses instal·lacions i exposicions audiovisuals. Isa Campo, per part seva, ha treballat en diverses facetes de l’àmbit cinematogràfic, especialment el documental, i ha col•laborat amb Lacuesta en els seus dos llargmetratges. També ha realitzat diverses instal•lacions, entre elles Film-collage para un cine sin proyección: Una película de misterio per a l'exposició "Microcòsmics", exposada a la galeria Metrònom.