-

capgros.com

'Cantània' congrega 850 escolars de Mataró i el Maresme al Monumental

Joan Vives s'ha encarregat de composar la cantata d'enguany, que els alumnes interpretaran aquest cap de setmana en quatre concerts

Un total de 850 escolars de 22 escoles Mataró i Maresme participaran aquest cap de setmana en una nova edició del projecte Cantània. Els alumnes oferiran quatre concerts els dies 19 i 20 de maig al Teatre Monumental, en els quals interpretaran la cantata 50 milions de segons. Cantània és un projecte impulsat per l’Auditori de Barcelona que també se celebra a Mataró des de fa 8 anys. Consta d’un concert que dóna l’oportunitat a estudiants d’escoles de primària de trepitjar l’escenari del Monumental acompanyats de músics professionals. En aquesta edició es faran quatre concerts: tres concerts on participaran les escoles de Mataró i un quart amb la participació de diverses escoles de la comarca. Les actuacions tindran lloc dissabte 19, a les 12 i a les 18h, i diumenge 20 de maig, a les 12 i a les 18 h.

‘50 milions de segons’ és el títol de la cantata d’enguany. Es tracta d’un musical composat per Joan Vives, amb text de Piti Español i dirigit per Josep Prats. El nom del muntatge fa referència al temps que, aproxidament, es passa a l’escola durant la infantesa. 50 milions de segons recull les experiències escolars que s’acabaran convertint en records per a tota la vida. A més dels cors escolars, hi ha dos actors, un noi i una noia. Tots plegats interpretaran cançons iròniques, simpàtiques i amb un punt trangressor, que tracten temes com l’entrepà preferit, les manies dels professors, l’excés de deures i activitats escolars o els atacs de poll. També hi haurà lloc per a temes més seriosos com ara el bullying, la gelosia pel germà acabat de néixer o la nostàlgia dels mestres que es deixen enrere. La música, eclèctica i teatral, deixa lloc per a estils com el pop, el rock i el ragtime.

El projecte Cantània es va començar a treballar el mes de novembre passat, a partir de tres sessions de formació amb els mestres de música de les diferents escoles participants. El passat 1 de març va tenir lloc la darrera sessió de formació. En aquestes sessions, els mestres treballen la cantata amb els seus creadors per després posar en pràctica tot aquest aprenentatge amb els seus alumnes.

Etiquetes: