Els propietaris del número 30 del carrer Santa Marta es van endur una bona sorpresa dimarts dia 12 quan van descobrir al capdamunt de la façana la capelleta d'aquest carrer darrere de la primera capa de la paret que els propietaris estaven arreglant. L'existència d'aquesta capelleta era coneguda pels historiadors locals Enric Correa i Nico Guañabens, que tenen un treball inèdit sobre tema, gràcies a la premsa local compresa entre 1895 i 1925. No constava, això sí, en l'estudi que durant tota la seva vida va realitzar l'arqueòleg i historiador Marià Ribas. Segons apunten Guanyabens i Correa, la capelleta ubicava en el seu interior una imatge en honor a Santa Marta, patrona del carrer.
Les capelletes de carrer, com la descoberta abans d'ahir al carrer Santa Marta, eren habituals en les construccions antigues i servien per commemorar algun sant, generalment el que donava nom al carrer, o bé tenien simplement un sentit religiós. Durant l'època de la República se'n va tapar moltes i bona part de les que es van conservar s'han cobert en remodelacions o construccions posteriors. El fet que el dintell part que circumscriu la fornícula fos de pedra ha fet que moltes capelletes es conservessin i sortissin a la llum quan els propietaris de la casa decideixen treure l'estocat de la façana.
Guanyabens i Correa apunten que al centre de la ciutat han existit sis altres capelletes tot i que actualment no estan a la vista del públic ni tampoc catalogades en el catàleg del Patrimoni Arquitectònic: Sant Elies al carrer homònim, Sant Albert al carrer que du el mateix nom i forma part del Massevà, Sant Isidre a l'actual Camí Ral (darrera Santa Anna), Santa Veneranda (carrer Pujol), Sant Joaquim en el carrer que s'anomena igual i la Mare de Déu del Pilar al Camí Ral (L'Havana).