El Concurs Nacional de Robots Ciutat de Mataró arriba a la seva sisena edició amb una nova categoria: els lluitadors de Mini Sumo. Els robots es col·loquen dins d'un tatami i han d'intentar fer sortir l'adversari sense fer-lo malbé, ha explicat un dels organitzadors del concurs, Marc Rivas. I és que el certamen d'enguany, que tindrà lloc el proper dissabte, dia 9, a l'Ateneu de Caixa Laietana, diu adéu a les categories de robots Velocistes i Netejadors per donar la benvinguda a aquesta iniciativa de mida reduïda. Segons ha dit Rivas, els Mini Sumo segueixen el model dels Sumo categoria ja consolidada i aplaudida pel públic- però amb unes dimensions limitades a 10 x10 cm i un pes màxim de 500 g.
Davant els bons resultats que ha tingut aquesta nova secció en altres concursos de robòtica, Rivas espera obtenir una bona resposta a Mataró: Potser la gent també s'anima més a participar perquè els components dels robots són més petits i per tant més barats. En aquest sentit, el termini d'inscripció al certamen finalitza el proper dijous, dia 7.
El concurs que cada any organitza el Club de Robòtica Autònoma de la Politècnica de Mataró concentra habitualment robots de tot l'Estat. Amb una mitjana de trenta projectes per edició, el certamen acull participants de Barcelona, Valladolid, Bilbao i Madrid, entre d'altres. Tot i que la majoria dels treballs són construïts per universitaris, Marc Rivas explica que en els últims anys també s'interessen pel concurs molts estudiants de secundària que presenten el seu treball de recerca.
Un cop celebrades les eliminatòries, les semifinals i la final, el concurs premiarà els dos primers classificats de cada categoria: Sumo, Rastrejadors i Mini Sumo. La dotació dels guardons oscil·larà entre els dos-cents cinquanta i els cinc-cents euros. En qualsevol cas, com explica Marc Rivas, l'objectiu de l'entitat és promoure els coneixements tecnològics entre la joventut i apropar l'electrònica a tothom.