Queden pocs dies perquè acabi el mes d'abril i, com és normal durant aquesta època, la temporada de casaments arriba al seu punt més àlgid. Però no només tocarà treballar de valent als restaurants, modistes o floristes, entre d'altres, sinó que també els músics els arriba una època propicia per portar a terme les seves actuacions. És el cas del Cor de Cambra Eco, una formació que inicia de nou els concerts aquest dissabte, dia 22, en un casament a l'església de Sant Pere de les Puel·les, a Barcelona. Però aquest grup format per dotze persones, la meitat dels quals són mataronins, no és com la resta. La seva principal i important peculiaritat és que es tracta d'un grup voluntari, format per una colla d'amics, amb l'únic objectiu de saciar les seves ànsies musicals. D'experiència, però, no els en falta ja que alguns dels seus membres actuen en formacions prestigioses com la Coral Càrmina, Orfeó Català o Lieder Camera. Al principi érem un grup d'amics que anavem a algun casament o cerimònia que necessitaven gent. Tot i que al principi no teníem cap propòsit en especial vam decidir constituir el cor, explica una de les integrants del grup, Teresa Feliu.
Amb poc més d'un any d'experiència a les seves esquenes, el Cor de Cambra Eco d'arrels mataronines, segons recorda Feliu- ha actuat en casaments, bateigs o en cerimònies tan significatives com en la cloenda de la commemoració de Jaume Vilasseca al Centre Atlètic Laietània. La única voluntat és gaudir del moment, segons Feliu: Intentem assajar quan podem perquè hi ha gent de Mataró, Barcelona o Cervera i és difícil trobar-nos. Ens agrada interpretar el que volem, des de melodies d'autors clàssics a cants tradicionals o espirituals.
Organització per consens
Els integrants del Cor de Cambra Eco reconeixen que al principi l'èxit va superar la pròpia empresa tot i que no pensen canviar la idea inicial del grup. Per tant, seguiran sense disposar d'un director o directora i treballaran internament per consens. Ens valem del coneixement i de les experiències que cadascú de nosaltres hi pot aportar, per tal que el resultat final tingui una musicalitat i una harmonia dignes d'oferir, precisa Feliu. Amb tot, el grup no oblidarà mai les nombroses anècdotes que ha viscut al llarg dels seus viatges per casaments o festivitats diverses; com aquell dia en què es varen tornar bojos per saber el motiu d'uns grinyols especials d'un orgue, en el transcurs d'un casament al Parc de la Ciutadella. Després de molts maldecaps, finalment vam saber, els assistents i nosaltres, que el so venia del zoològic del costat, recorda Feliu.