Un quintet mataroní, format el 2006 i que combina el pop-rock amb estils tan variats com el reggae, el metal o la bossa-nova. Així es defineix ClímaX, la formació vencedora de la XVII edició del Cirera Rock, un dels actes més destacats del darrer cap de setmana de la festa del barri de Cirera. Davant un nombrós públic que es va congregar divendres, dia 4, al pati del CEIP Cirera, ClímaX es va imposar als tres grups restants que van prendre part del concurs: C.R.O.S.S., Laguna i Hombres Solo. Així ho va valorar el jurat, format per per membres de Casa de la Música, de la llibreria Robafaves, del Col·lectiu de Músics, del Servei de Joventut i de la comissió de festes del barri. “Sincerament, esperàvem guanyar, ja que vam preparar un bon concert i creiem que la nostra és una bona proposta”, explica Bernat Terrats, baixista de la formació.
El discurs musical de ClimaX queda plasmat en el primer disc, Arribaràs al teu?, un treball autoproduït on es poden trobar “gèneres com el metal, el gòtic, escales de la música àrab, rumba, salsa i reggae”, explica Terrats. Una proposta que va connectar amb el públic de Cirera. “Tens 25 minuts, i amb això pots fer quatre o cinc cançons que convencin el jurat i alhora animin la festa”, destaca el músic. Com a guanyadors del certamen, Clímax s’han endut 500 euros en metàl·lic i la possibilitat tant d’enregistrar una maqueta com d’oferir un concert a Mataró. “Els diners aniran bé, perquè el món de la música és car, però també estem molt satisfets perquè el Cirera Rock ens pot donar força promoció”, resol Terrats.
Un últim cap de setmana massiu
El Cirera Rock va ser un dels molts actes del darrer cap de setmana de la festa de Cirera, que un any més ha fet gal·la del seu gran poder de convocatòria. “Cada any quedem sorpresos de la capacitat d’atracció que té la nostra festa”, destaca Miguel López, un dels organitzadors. El mateix divendres, simultàniament al Cirera Rock, també es va celebrar el tradicional “Frenesí”, amb botifarrada, dansa oriental i més música en directe. “Hi havia molta gent per tots dos costats, podem combinar actes al mateix moment, però finalment sempre acabem una mica desbordats”, comenta López. Una altra de les característiques d’aquesta festa popular és la seva capacitat de saltar-se les fronteres del barri; hi participa gent de tot Mataró, però també de fora. “Al Cirera Rock hi havia públic provinent de Barcelona i de Badalona”, destaca el mateix López.
Entre la resta d’actes de la festa, també van destacar la Marxa al peu a la Font del Mal Pas, una caminada de 26 kilòmetres (també hi havia una opció més curta de 12 km.) que va arribar a la seva quinzena edició i on hi van prendre part 120 persones. També es va celebrar la xeringada, que va comptar amb una gran afluència de petits i grans, la missa rociera i el tradicional Potaje, que va fer curt, i l’exhibició de balls de saló, que va entusiasmar els assistents amb els ballarins de l’acadèmia Pas Bàsic d’El Masnou. La festa es va cloure amb el cantant El Mani, que va oferir un show “antològic”, segons López.