Aspecte de la plaça de Santa Anna durant la celebració de l'acte.

J. Salicrú

El Llibre Gegant de Contes incorpora les noves tecnologies en la 30a edició

Regina Bonamusa i Albert Ibáñez substitueixen el paper per la pantalla tàctil i el retolador pel llapis digital a l'hora de dibuixar les històries

El Llibre Gegant de Contes de la ciutat arribava aquest Sant Jordi a la seva trentena edició. Però, lluny de quedar-se atrapat al passat, els promotors de Robafaves i de COPP en col·laboració amb el Tecnocampus proposaven aquest any incorporar les noves tecnologies en aquest clàssic del Sant Jordi local i substituir el paper per la pantalla tàctil i el retolador pel llapis digital. Els escollits per a dur a terme aquesta prova pilot van ser els artistes locals Regina Bonamusa i Albert Ibáñez.

"Es tractava de fer el mateix -il·lustrar improvisadament quan un nen o adult vingués amb un conte- utilitzant unes altres eines", ha explicat Bonamusa. Els dos artistes treballaven en col·laboració i mentre ella es dedicava a dibuixar els personatges dels contes, Albert Ibáñez s'encarregava de fer petites animacions amb Flash, incorporant l'escenari i el text.

En aquesta ocasió van participar a la trobada un total de 59 il·lustradors, més que en cap altra edició, que van generar un total de tres-cents contes a partir de les històries dels infants.

Dissabte al matí, tan a la plaça de Cuba com a la plaça Gran va tenir lloc una nova edició del germà petit del Llibre Gegant de Contes, el que es dedica específicament a temes de cuina i promou Robafaves amb Comerç Mataró Centre.