Dues de les obres que formen l'exposició

V. B.

El Museu Monjo rep l’obra més recent de la pintora mataronina Ana Garcia

Paisatges, figures i bodegons integren la mostra que s'inaugura aquest dissabte a l'equipament de Vilassar de Mar

La pintora mataronina Ana García és la protagonista d’una nova exposició al Museu Monjo de Vilassar de Mar. L’artista local hi mostrarà a partir d’aquest dissabte, dia 6, més d’una vintena d’obres recents, la majoria pertanyents a aquest 2008, en què es combinen el paisatge, la figura i els bodegons. “No prenc una temàtica única, ja que normalment no em cenyeixo a una en concret”, destaca García, així que el fil que uneix el seguit d’obres és l’estil, figuratiu, i la tècnica, principalment olis i també dibuixos. Els paisatges presenten unes ubicacions molt variades, des del Madrid urbà i rural fins a zones de Barcelona com la desembocadura del Besos, un espai que també ha traspassat a la tela el seu company, el pintor mataroní Alberto Romero, tal i com ja es va poder veure recentment a la galeria Lolet Comas. “És una zona pictòricament molt interessant, i els dos ens nodrim d’ella”, destaca l’artista mataronina.


García es mostra molt satisfeta de poder exposar al Monjo, un projecte que li venia “molt de gust”. “Crec que és una sala molt ben gestionada, que porta molts anys funcionant amb molt bon criteri”, destaca la pintora, que critica la polèmica viscuda aquest 2008 amb el seu director, Paco Rodon, i l’Ajuntament de Vilassar de Mar, que va voler forçar la seva jubilació. “Crec que tot el que va passar va ser molt lleig. Són les coses de la política municipal”.


A Àvila amb Antonio López
García i Romero han assistit aquest estiu a un taller amb el pintor Antonio López, mestre de l’hiperrealisme i un dels artistes espanyols vius més reconeguts (un dels seus quadres més reconeguts, Madrid desde Torres Blancas, va ser subhastada per 1,8 milions d’euros). És la tercera vegada que García té el privilegi de conviure diverses jornades amb López; en aquesta ocasió va ser a Àvila, en el marc de la Càtedra Francisco de Goya. “Un ja no torna igual després d’aquests cursos, sempre hi ha alguna cosa que canvia després d’estar amb ell”. García el defineix com una persona “extremadament humil, que sap perfectament qui és però que ho viu amb molta naturalitat”. En destaca sobretot la seva “passió per l’art” i demana als seus alumnes “que s’entreguin i que no siguin tan còmodes”.

Inauguració. Dissabte, dia 6. A les 8 de la tarda al Museu Monjo de Vilassar de Mar. Fins al 30 de setembre

Etiquetes: