Postal de Gegants: la visita d'Elisabeth-Christine de Brunswick
La Família Robafaves convida colles i figures cada any per la festa major. Enguany, la convidada és molt especial: la geganta Elisabeth-Christine de Brunswick, que està feta a imatge de la princesa que va visitar Mataró l'any 1708 per conèixer a l'arxiduc Carles d'Àustria, amb qui es casaria a Barcelona. Un fet històric molt vinculat al Tricentenari, que se celebra enguany per recordar la Guerra de Successió. La geganta serà rebuda per la família Robafaves i els Nans, que aniran en cercavila fins a l'Ajuntament i finalment fins a Santa Maria.
Shakespeare on The Beat: del Grec al Monumental
La productora teatral mataronina Factea va rebre l'encàrrec del festival Grec de Barcelona de revisitar el clàssic de Shakespeare El Somni d'una nit d'estiu. El resultat del muntatge dirigit per Moisès Maicas i Anna Soler va ser una obra trencadora, amb discjòqueis, rapers, grafiters i b-boys. Tota la cultura hip-hop abocada a celebrar una de les grans comèdies de tots els temps. L'espectacle, ideal per a tots els públics, es podrà veure al teatre Monumental, i és una de les apostes més fortes en l'àmbit escènic d'aquesta Festa Major.
Ball de Dracs: convidats de la Geltrú
El Ball de Dracs és la cercavila de lluïment del Drac i el seu fill, el Dragalió. Cada any conviden figures d'arreu del país, i en aquesta ocasió són el Drac de la Geltrú i el drac petit del municipi, Barrina. Com sempre, els dracs grans i els petits aniran en cercaviles diferents fins a unir-se ea la plaça de la Muralla.
Concert de Patum: en clau de jazz
El saxofonista Llibert Fortuny, un dels grans talents que ha donat el jazz català, es reuneix amb els músics de l'Escola Municipal de Música de Berga per recuperar les músiques de la Patum, d'una manera molt particular. Un experiment sorgit l'any 2011 i que ara Fortuny i tot un grup de músics de corda porten de gira a Mataró. Una manera de recuperar les músiques de la Patum en clau jazzística, al Pati del Cafè Nou
Requisits de Festa Major: de nou al Parc Central
La "reordenació" dels diferents balls de festa major va portar l'any passat al de més solera, els Requisits, al Parc Central. No tothom estava convençut del canvi, ja que la plaça de Santa Anna semblava idònia per al toc clàssic i més intimista d'aquest ball, però el canvi va resultar un èxit. El Parc, molt ben ambientat, va acollir milers de persones, amb més espai per a la igualment inacabable cua per aconseguir la juliana, la beguda secreta i dolça que només es pot veure durant la nit del 28. La música, com no, a càrrec de la Principal de la Bisbal.
No n'hi ha prou: la segona gran nit
Pot morir d'èxit el No n'hi ha prou? Poc a poc aquest acte nascut la dècada passada ha fet que el dia 28, fins fa no pas gaire orfe d'activitats nocturnes, es converteixi en la segona gran nit de Santes, després de la del 25. Però la idiosincràsia de l'acte, amb les figures ballant envoltades de gent i sense protocol; el poc espai disponible davant l'Ajuntament i l'afluència cada cop més gran de públic fan que sigui un acte cada cop més massiu, adquirint una escala probablement superior a la que originalment s'havia planificat. És, en tot cas, una de les cites sense dubte més divertides de Santes, amb la música de La Principal de l Nit i les Diablesses, la Momerota, el Drac, l'Àliga i la Família Robafaves en plena rauxa nocturna.