El vent va jugar una mala passada a la 9a Trobada de Ciència-ficció. Una de les activitats complemetàries que s'havia organitzat per commemorar el centenari de la mort de Jules Verne, un viatge de cinc minuts en globus destinat a la canalla, es va haver de suspendre pel fort vent que bufava dissabte, dia 5.
Inicialment el globus, de Caixa de Terrassa, s'havia de situar a l'espai firal del Nou Parc Central, però el vent ja va obligar a canviar l'emplaçament per evitar ensurts. Els tècnics van provar llavors de muntar el globus a l'esplanada del nivell superior del parc, davant l'atenta mirada de moltes famílies amb menuts que ja feien cua per pujar al globus. Alguns dels adults presents es van acabar convertint en voluntaris per fer de llast per evitar que el globus marxés volant a causa de la ventada. Finalment només una quinzena de persones van poder fer l'anhelat viatge, perquè el vent va obligar a suspendre l'activitat definitivament.
Verne, el protagonista
La 9a Trobada de Ciència-ficció, organitzada per la Comissió Mass Media del Patronat de Cultura, ha dedicat bona part del seu programa a la figura de l'escriptor francès Jules Verne, de qui aquest 2005 es commemora el centenari de la seva mort. Verne està considerat un important precursor de la ciència-ficció literària, tal com va quedar clar en la xerrada que el president de la Societat Catalana de Jules Verne, Pasqual Bernat, va oferir el dissabte dia 5 al voltant de la seva obra.
Les adaptacions cinematogràfiques que s'han fet de la obra de l'autor de La volta al món en 80 dies van centrar la xerrada que van fer els mataronins Josep Pulido i Jacint Fornols, en què es va fer especial atenció als films realitzats per Richard Fleischer. El president de l'Associació Cosmos, Ferran Garcia, també va prendre Verne com a punt de partida pel repàs que va fer, en la seva conferència, de la història de l'astronàutica.
Altres conferències
Les conferències, que van aplegar una mitjana de quaranta persones, també van tractar sobre altres qüestions relacionades amb la ciència- ficció, tant pel que fa al còmic (amb una conferència a càrrec de Rafael Marín, autor de la considerada com la millor novel·la espanyola de ciència-ficció, Lágrimas de luz), com per les formes com es plasma l'ètica en els relats d'aquest gènere. Jordi José, col·laborador del suplement Ciberpaís, va parlar sobre la seva especialitat, l'astrofísica, en una altra de les xerrades.
La 9a Trobada de Ciència-ficció es va tancar diumenge, dia 6, amb una conferència a càrrec de Carme Gallego en la qual va analitzar tres representacions literàries i cinematogràfiques masculines del mal: Frankenstein, Jeckyll i Hide i Dràcula.