Fotograma del documental 'Mercado de futuros'.

capgros.com

Els darrers films de Ken Loach i Miranda July, al Monumental

L'oferta d'aquest mes de febrer també inclou el documental 'Mercado de futuros' i la pel·lícula 'El niño de la bicicleta'

La programació del mes de febrer del teatre Monumental compta amb un total de quatre pel•lícules, entre les quals destaquen els darrers títols de Ken Loach i Miranda July. L’oferta també inclou un documental sobre l’actual bombolla immobiliària, i Le gamin au veló, Gran Premi del Jurat a Cannes

El primer film que es podrà veure serà Mercado de futuros, aquest dijous dia 2. Es tracta d’un documental espanyol, dirigit per Mercedes Álvarez, en que s’analitza l’actual crisi econòmica a partir de l’esclat de la bombolla immobiliària. Álvarez, autora d’altres documentals polèmics com ‘El cielo gira’, també es fixa en la corrupció urbanística i especulativa, la cruesa i irrealitat dels mercats financers, els brokers i la mitologia empresarial. La directora protagonitzarà un col·loqui amb els espectadors en acabar la projecció.

Una setmana més tard, serà el torn d’El Futuro, de Miranda July. La directora de Tu, yo y todos los demás aposta amb aquest nou títol pel gènere de la comèdia romàntica, a partir del retrat d’una parella a qui l’adopció d’un gat de carrer li acabarà canviant la vida. El dia 16 de febrer, el Monumental projectarà el film El niño de la bicicleta, dels germans Jean Pierre i Luc Dardenne. Aquest film francès va estar nominat als Globus d’Or com a millor pel·lícula de parla no anglesa. A més, es va endur el Gran Premi del Jurat del Festival de Cannes i el guardó al Millor guió als Premis del Cinema Europeu. Le gamin au veló explica la història d’en Cyril, un nen d’onze anys que s’escapa de la casa d’acollida on el seu pare el va deixar, després de prometre-li que tornaria a buscar-lo. El noi s’escapa per buscar el seu pare i, per casualitat, coneix a la Samantha, una perruquera que el deixa que es quedi amb ella els caps de setmana.

La programació es tancarà amb Route Irish, del compromès director britànic Ken Loach. Aquest emblema del cinema social es trasllada a Iraq, concretament al Route Irish, el nom que rep el perillós camí que uneix l’aeroport de la capital, Bagdad, amb la zona internacional de la ciutat. Els dos protagonistes, Fergus i Franky, són amics de la infantesa que es retroben per dur a terme una perillosa missió en aquest país en guerra.

Totes les pel·lícules es podran veure en versió original subtitulada. La programació ha estat confeccionada per l’IMAC en col·laboració amb el col·lectiu Filmat i els cinemes Verdi de Barcelona.

Etiquetes: