Un ensordidor aplaudiment de més d'un minut de durada ha servit per donar l'últim adéu a Mariona Galindo aquesta tarda a Mataró. El funeral per a la jove castellera s'ha convertit en un homenatge ciutadà que ha deixat petita la basílica de Santa Maria amb capacitat per a mil tres-centes persones i ha obligat molta gent a seguir la cerimònia des de la plaça exterior que també s'ha acabat omplint. Els colors de les camises de les diferents colles que han assistit al funeral ha simbolitzat la pinya que el món casteller ha fet al voltant de la colla Capgrossos i al voltant de la família de la Mariona en particular. El missatge d'unitat s'ha repetit al llarg de tota la cerimònia que ha estat oficiada pel pare Josep Maria Comadran, rector de la comunitat escolàpia de Santa Anna de Mataró i que comptat amb la presència del pare provincial de l'Escola Pia, Jaumer Pallaroles i de cinc escolapis més, tots ells membres de la comunitat de Santa Anna de Mataró.
La cerimònia ha començat amb una versió interpretada per Genís Mayola de la cançó Qualsevol nit pot sortir el sol de Jaume Sisa que la Mariona havia preparat per al dinar que els Capgrossos celebren per Les Santes. Aquella tarda la Mariona no va poder cantar la cançó perquè va ser ingressada a l'hospital. "Avui la cantarem amb tu", ha dit una de les castelleres. Pere Vilaseca, en representació de la comunitat educativa de Santa Anna, ha llegit un escrit en què afirmava que l'escola farà tot el possible per fer present a la Mariona després de les vacances. Tot el que hem viscut fins ara no morirà mai, ha dit. La intervenció dels Capgrossos, que han estat representants pel president de la Colla, Carles Guanyabens, pel Cap de colla, Xavier Castellví, i per l'excap de canalla, Mia Castellví, ha reforçat el missatge d'unitat. A la Mariona li agradava fer castells i la base dels castells és fer pinya. Seguirem fent castells, nosaltres i totes les colles de Catalunya, (
) ara més que mai som una gran família, han dit en una intervenció llegida per tots tres. L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, ha expressat el suport incondicional de la ciutat a la colla. Es farà el que la colla decideixi. Tinc plena confiança en el vostre criteri perquè sabreu afrontar el futur amb serenor i intelligència, la mateixa que heu demostrat al llarg d'aquests deu anys, ha dit en una emocionada intervenció. Finalment, les dues germanes de la Mariona, Mireia i Natàlia, han llegit la poesia que han escrit en la seva memòria i que s'ha reproduït al recordatori que s'ha repartit entre els assitents al funeral. La cerimònia ha acabat amb un fragment de la versió de Lluís Llach del Viatge a Itaca de Kawafis que ha interpretat Mayola. Després companys castellers de la Mariona han portat el fèretre en braços fins a la sortida de la basílica on les diferents colles han construït deu pilars de quatre simultanis. La marxa de la caixa s'ha acomiadat amb un gran aplaudiment.
A la cerimònia hi han assistit nombroses personalitats del món polític, social i cultural, entre els quals hi havia regidors de tots els grups municipals de Mataró, així com diferents alcaldes de la comarca del Maresme i de ciutats castelleres, com ara Valls. En representació de la Generalitat, ha assistit Xavier Marcè, Director del Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC) i també han fet acte de presència a títol personal, el president de CiU, Artur Mas; el diputat Ramon Camp; els exconsellers Salvador Milà i Antoni Subirà; i l'esposa de Jordi Pujol, Marta Ferrussola, entre d'altres.
Arxius de so. Intervenció de Pere Vilaseca, de la comunitat educativa de Santa Anna
Intervenció dels represenants dels Capgrossos (C. Guanyabens, X. Castellví, M. Castellví).
Intervenció de Joan Antoni Baron.
Cançó dedicada a la Mariona.