Un moment de la presentació del llibre.

M.Coll

Èric Bertran diu que el llibre explica “una veritat oculta"

L'autor d'"Eric i l'Exèrcit del Fènix" va ser acusat d'amenaça terrorista per haver enviat emails exigint l'etiquetatge en català

Èric Bertran, el noi de 14 anys que va ser acusat d'amenaça terrorista per haver enviat emails exigint l'etiquetatge en català, va ser ahir al Robafaves per presentar el llibre que narra la seva història, “Èric i l'exèrcit del Fènix”. En aquest acte, inclòs en el programa del Correllengua'06, el jove va manifestar que aquesta obra intenta exposar “una veritat oculta”, en referència a la persecució que pateixen aquells que defensen la llengua catalana.

També va destacar que el llibre s'ha fet per dues necessitats. Per una banda explicar els fets concrets, verificant o no allò que van dir els mitjans de comunicació: “Si aquesta història té un final feliç es gràcies als milers de persones que em van fer costat -vaig rebre 15.000 correus electrònics-, per tant, com a gratitud calia explicar allò que realment va passar”, va dir Bertran. I en segon lloc, com “remei a la impotència”, assegura aquest adolescent que va patir problemes d'angoixa pel fet de no poder explicar res quan tothom parlava d'ell.

Per tant, davant d'un públic majoritàriament jove, l'Èric ahir també va aprofitar per explicar en forma de denúncia altre cop la seva història. «Un nit qualsevol una tropa de policies van venir a casa, van tallar el carrer i la van rodejar, i la van registrar; la veritat és que encara no sé què buscaven, potser armes de destrucció massiva”, va ironitzar Bertran. La frase d'un dels policies, segons el jove, va ser significativa: “Tiene una bandera catalana, ya lo tenemos”. Van emportar-se els ordinadors, van acusar-lo d'amenaça terrorista i va ser citat a declarar a l'Audiència Nacional. Allà va aguantar quatre hores de declaració: “No paràvem de dir-me: “Confiesa que eres espanyol o te encierro”, però jo no em vaig voler baixar els pantalons”, va explicar. Finalment, gràcies a la pressió popular i per manca de fonamentació, va ser deixa't en llibertat.