E. Castarnado

Es consumeixen 2.300 tiquets a la festa gastronòmica de Cerdanyola

L'Associació de Veïns del barri està satisfeta amb la participació però assegura que no podrà repetir l'activitat sinó reben més suport del Patronat

Al parc de Cerdanyola es podien tastar diumenge plats d'arreu del món. Era la primera festa gastronòmica internacional que feia l'Associació de Veïns de Cerdanyola i segons els seus organitzadors la resposta va ser molt positiva. En total, es van consumir uns dos-mil tres-cents tiquets fins que es va acabar el menjar al voltant de les quatre de la tarda. “La participació ha sigut increïble, feia molt de temps que no veia el parc tant ple de gent, hi havia molt de moviment”, ha explicat el president de l'AAVV, Julián Hernández.

L'activitat però, tenia un sentit: donar a conèixer la diversitat cultural que existeix al barri. De fet, el manifest que es va llegir diumenge des de l'organització transmetia aquest missatge, com recorda Hernández: “A Cerdanyola som trenta-mil habitants i hi ha molta gent de fora, l'activitat era una manera de comunicar a la gent que tots som iguals”.

Tot i estar satisfets de l'experiència, el president de l'Associació no sap si es podrà fer una segona edició: “La festa ha valgut lal pena, però sinó rebem més suport municipal no ho podrem repetir”. En aquest sentit, Hernández es queixa que el Patronat de Cultura només els ha suministrat taules, cadires i un punt de llum: “Ens hem hagut de fer càrrec d'una despesa de més de dos-mil euros, però l'Associació no pot cobrir aquesta despesa cada any”.

Per la seva banda, el president del Patronat de Cultura, Jaume Graupera, ha confirmat les paraules d'Hernández però ho ha justificat: “Els hem facilitat taules, cadires i un punt de llum com ens demanaven, però no els podíem suministrar els tendals ni l'equip de so perquè no en tenim”. De fet, Graupera ha assegurat que aquest és l'únic material del qual disposa el Patronat i, per tant, l'únic que poden facilitar a les entitats mataronines que organitzen una festa.

Sobre el tema de la llum, Julián Hernández ha destacat que el Patronat no els va concedir el punt de llum fins divendres, “dos dies abans que tingués lloc l'activitat”. Jaume Graupera ha recordat que el punt de llum que demanaven no pertanyia al Patronat de Cultura sinó a l'Ajuntament: “Vam fer gestions perquè poguessin disposar d'aquest punt de llum però no va ser fins l'últim moment que vam aconseguir-ho”.