Fernàndez davant de l'entrada principal del King's College

capgros.com

Dani Fernàndez, un enginyer de telecomunicacions a Cambridge

Testimonis de mataronins i maresmencs que viuen a l'estranger

Ens pots dir el nom, la ciutat on vius i la feina i activitat que hi desenvolupes?
Em dic Dani Fernàndez i visc a Cambridge (Regne Unit). Sóc enginyer de telecomunicacions i treballo en processat de senyal en una empresa internacional de semiconductors que dissenya xips de connectivitat, àudio i localització.

Quan i què et va impulsar a marxar-hi?
Ara fa una mica més d'any i mig que hi estic. Els motius per marxar van ser diversos, però els més importants van ser la manca d'aquest tipus d'empreses al nostre país i les excel·lents condicions laborals que ofereixen a Europa en general i a Anglaterra en particular com per exemple flexibilitat laboral total, jornades laborals de 9 a 5, respecte al treballador, diners, etc.

Tens previst quedar-t’hi molt de temps o penses en tornar?
Enyoro la terra, la família, els amics, els costums, la nostra cultura, el menjar, veure la lluna reflectida al mar de nit quan condueixes per la nacional, moltes coses. Però alhora també és fàcil acostumar-se a les coses bones del teu país d'acollida, el que fa difícil que em plantegi tornar a mig (o veient com està la cosa, més aviat llarg) termini. De tota manera no em veig vivint a Cambridge tota la vida!

Quins contrastos has notat en el teu país d’acollida?
Moltíssims, alguns exemples serien els horaris de menjar i de sortir de festa, l'exquisida educació d'alguns anglesos, el costum de casar-se i procrear de ben joves o la proximitat ideològica amb EEUU. La veritat és que la llista és interminable i cada dia en descobreixes de nous, i això és, per a mi, una de les millors coses d'anar a viure a l'estranger. Sense dubte, tot aquest cúmul de xocs culturals i experiències et fan créixer com a persona i t'ajuden a tenir una visió una mica més aproximada del món.

Què t’ha sorprès més del teu nou país?
La manera que tenen de viure en casetes amb jardins (fora de Londres), el que fa que una ciutat com Cambridge amb una població lleugerament inferior a la de Mataró tingui una superfície aproximadament 5 cops més gran. Això pot ser un entorn ideal per famílies (de fet són molt de fer vida en família) però alhora és un problema ja que implica que viure al centre dels pobles sigui extremadament car i per tant hagis de dependre molt del cotxe o de la bici (si ets prou valent a l'hivern).

Estàs connectat a l’actualitat de la ciutat?
Estic completament connectat a l’actualitat per facebook o diaris digitals, però també veig la televisió per internet.

Com veus Mataró en la distància?

Com la ciutat de vacances a la que m'escapo a la que tinc una oportunitat. I he de dir que és genial. És una visió molt curiosa, ja que abans de a Cambridge treballava a Mataró.

Ens pots explicar alguna anècdota?

Una cosa que em va sorprendre i que no porto massa bé és quan a la tardor/hivern plegues de treballar a les 5 de la tarda i els companys s’acomiaden dient bona nit!

Etiquetes: