-

Salva Fernàndez

Professionalització i més equips de cara al futur de la base del CE Mataró

El projecte per la Fundació Privada Esportiva de cara l'any vinent compta també amb una secció de futbol femení i un pressupost de 140.000 euros

La temporada d’enguany havia de ser d’impàs. Així es va prendre després de la tardança de Lluís Sardà i el seu equip de fer-se amb el CE Mataró. Els mals resultats i els entrebancs han fet pensar més d’una vegada en l’adéu de l’entitat groc-i-negre. Però el projecte pel futbol base de la Fundació Privada Esportiva Mataró de cara a la temporada 2010-2011 mostra les línies a seguir. Capgros.com ha tingut accés al document que està previst presentar-se properament té com objectiu principal retornar el CE Mataró al seu nivell tant esportiu com social, estructurar el club de forma professional i especialitzada per àrees de treball i recuperar les relacions institucionals amb clubs i estaments governamentals. Per fer-ho, el nou organigrama comptarà amb quatre àrees –econòmica, esportiva, social i mèdica.

El club ha presentat els paràmetres que seguirà el futbol base. Crear una escola per a nens de 4 a 6 anys referent a la ciutat, augmentar el nombre de jugadors tenint en compte els nens de la ciutat, assolir les màximes categories esportives i estructurar una nova planificació esportiva. D’entre les novetats hi ha la de crear un Projecte Futbol Femení per donar sortida a la demanda existent: un pas que creixeria en números al cap de dues temporades. L’altre és la voluntat de professionalitzar tot l’staff encarregat dels equips.

En xifres, es vol passar dels deu equips actuals a quinze, als que se li suma l’Escola de Futbol. Un benjamí més, tres pre benjamins i un equip de futbol femení. Aquestes són les incorporacions previstes junt a una escola de futbol que compti, d’inici, amb tres grups de dotze nens cadascun. Ja de cara a la temporada 2011/2012 s’ampliaria el futbol prebejnamí i benjamí i el femení. Tot sota una estructura professionalitzada amb un coordinador general, cinc sots-coordinadors i els conseqüents entrenadors. El projecte s’està desenvolupant amb persones rellevants com l’entrenador del primer equip Miguel Àngel Tabares, el veterà jugador Marcial i algun nom més amb dilatada experiència en el món del futbol base que el club encara no ha volgut fer oficial. comptant, també, amb la presència del secretari tècnic Eulogio Carmona, figura que ha servit d'apagafocs de Sardà en els últims temps i que ha estat l'encarregat de reunir i portar als que ara acaben d'enllestir el projecte.

En les categories ja existents, l’objectiu marcat serà el de mantenir les màximes categories –Divisió d’Honor pels equips A i Preferent pels B- en cas d’estar-les disputant actualment o aconseguir-les el més aviat possible si s’està per sota d’aquestes. En categories grans com la cadet i la juvenil, la formació vol ser més integral: introduint els jugadors en les professions de l’esport i les seves sortides. El club considera el futbol femení com una de les eines més importants de cara a la propera temporada. En les categories que van de l’escoal fins el benjamí es treballaria de manera mixta, mentre que es faria un equip aleví/infantil. En la següent temporada es vol tenir tres equips i la base per poder construir un conjunt amateur. També es compta amb un filial completament nou, tot i que no forma part de la base.

Per últim, el treball de base ja té una planificació esportiva marcada, en la que s’estableixen els criteris tècnics i físics a treballar segons cada categoria i que es donen per assolits quan els jugadors vagin creixent i pujant esglaons.

Pressupost per la base

Tot calculat i tot previst. Si les campanyes de márketing que el club vol engegar funcionen i la maquinària groc-i-negra torna a funcionar com fa un parell d’anys, el creixement d’equips que tenen en ment no hauria de ser una quimera. El club té un pressupost xifrat en prop de 140.000 euros per la Fundació Privada Esportiva Mataró. Més de la meitat s’inverteix en personal (86.650 euros), un fet que demostra la voluntat de professionalitzar al màxim la tasca de coordinadors i entrenadors. El balanç, mitjançant quotes i les subvencions que pertoquen, acabaria sent positiu de gairebé 18.000 euros. No es contemplen costos de fisioterapeutes, ja que aquests seran de pràctiques a través d’un conveni amb l’Escola de Fisioterapeutes oficial de Catalunya. El club invertirà 28.700 euros en material esportiu i 12.750 euros en tema de desplaçaments dels seus equips, entre els quals els juvenils seran els més costosos.

El club admet en les seves conclusions sobre el projecte que l’entitat ha estat en decadència en els últims anys, però que poden tornar a ser referents. El document explica també que la renovació de l’equip de treball i la seva professionalització són dos factors claus per iniciar un projecte que , tot i no ser fàcil, compta amb la “il•lusió” i la “feina ben feta” dels seus integrants.

Etiquetes: