Si el principal objectiu d'una biblioteca és fomentar la lectura entre la població, per què no fer-ho ja des dels primers estadis? La idea de promoure una hora del conte per a nadons sona agosarada, però des de les dues biblioteques públiques de Mataró, la Pompeu Fabra i l'Antoni Comas han decidit fer-ho convençuts que d'aquesta manera els més petits adquiriran de manera més fàcil l'hàbit lector. "Quan són tan petits sembla que no els arribi res, però i tant que els arriba", explica Laura Villaret, sotsdirectora de la biblioteca Pompeu Fabra. La iniciativa porta per títol 'La petita hora del conte, s'adreça a infants de 0 a 4 anys i arrenca aquest dimecres, dia 24.
"Si acostumes el teu nadó a escoltar contes des de ben petit, va desenvolupant l'atenció i li vas sembrant la capacitat que en el futur es convertirà en comprensió lectora", destaca Villaret, que considera que cal "treballar la base, posar la llavor" que acabi germinant, ja de més gran, en l'hàbit de lectura. 'La petita hora del conte' neix després que des de la biblioteca veiessin com a les seves hores del conte habitual hi venien famílies amb fills i files molt petits, i van pensar en oferir-los una activitat especial per a ells, amb continguts específics.
A partir d'ara, un cop al mes la biblioteca oferirà activitats especials per a nadons i infants de fins a quatre anys, a càrrec de companyies especialitzades en aquesta franja d'edat. "A l'hora de narrar els contes utilitzen elements molt agradables per als nens, com titelles de mà molt simples, una manera de parlar pausada, moltes onomatopeies i les cançons com un recurs constant", explica la sotsdirectora de la Pompeu.
Aquest dimecres, a les 18h, l'Antoni Comas estrenarà el cicle amb la companyia Patawa, que presentarà 'A la voreta del mar', un espectacle visual adreçat a infants de 0 a 3 anys que fa servir el mar com a fil conductor. Les biblioteques també tenen previst que algunes d'aquestes "Petites hores del conte" siguin en anglès, seguint l'èxit que està tenint la versió per a infants més grans.