Els líders d'ICV-EUiA i ERC a l'Ajuntament de Mataró, Jaume Graupera i Toni Civit, han confirmat que veurien amb bons ulls la creació d'una ràdio municipal. El líder d'ICV-EUiA ha explicat que la política comunicativa de l'Ajuntament ha estat un dèficit històric: "El que ara cal és pensar si la ràdio és un bon mitjà, si hi ha prou pressió per fer-la, si s'ha d'autofinançar i veure com es relaciona amb Televisió de Mataró". Graupera no ha negat la possibilitat que l'entrada dels ecosocialistes al nou govern hagi afavorit el canvi de postura. De fet, Iniciativa per Catalunya ha estat històricament un dels defensors de la creació d'una ràdio municipal, tot i que quan ja van compartir govern amb el PSC, del 1991 al 1999, no van ser capaços de tirar-la endavant.
Per la seva part, Toni Civit, creu que l'Ajuntament ha de trobar noves maneres i eines d'arribar als ciutadans a més a més de la pàgina web. "Estem d'acord amb fer aquest Pla de Comunicació i creiem que el tema de la ràdio pot tenir un interès, però cal tenir en compte que val molts diners i veure com s'articula", ha declarat. Civit ha explicat, de totes maneres, que el tema de ràdio no s'ha tractat explíticament a les reunions del govern tripartit. El líder d'ERC ha anunciat també que aquesta setmana es veurà, com a responsable del partit, amb els membres de la plataforma per a la creació de la ràdio municipal.
Precisament, l'entrada de les dues formacions al govern municipal sembla que és un dels elements que han ajudat a fer canviar de parer als socialistes respecte a la creació d'una ràdio municipal. Així, si al mes de juliol Manuel Mas va negar taxativament la necessitat de tenir-ne, passat l'estiu els posicionaments han fet un gir important. El regidor de Presidència, Esteve Terradas, va declara a capgros.com fa quinze dies que el govern no tancava la porta a la creació de la ràdio, mentre que el mateix Manuel Mas màxim detractor de la idea va confirmar el nou posicionament del govern en una entrevista a Televisió de Mataró el dimarts de la setmana passada: "Fins ara havíem defensat que la ciutat estava ben coberta i ara hi ha qui pensa que això pot haver canviat". Mas, però, es referia sobretot a la transformació que l'edició maresmenca del diari El Punt ha sofert des del diumenge dia 30, passant a estar més vinculada a l'edició de Barcelona.