Els grups municipals de l'oposició s'han mostrat crítics amb el Butlletí Municipal Més Mataró, editat per l'Ajuntament, que aquest mes d'octubre fa un any que és al carrer. Tant CiU com PP han demanat canvis en els continguts, la publicitat i la distribució com a condició bàsica perquè el butlletí segueixi publicant-se.
El Butlletí Municipal ha estat un fracàs considerable. Si no canvia radicalment, apostem perquè no se segueixi publicant, ha explicat el regidor de CiU, Joaquím Fernàndez. El seu partit va donar suport al naixement del butlletí, com una eina per fer arribar a les llars informació complementària sobre l'actualitat municipal. Un any després, Fernàndez veu evident que la publicació no desperta cap interès ni és seguida pels ciutadans. Ho demostra el fet que només hi hagi publicitat institucional, ha afegit. A més, el regidor de la coalició nacionalista ha assegurat que molta gent no rep el butlletí a les seves bústies.
El portaveu del grup municipal del PP, Paulí Mojedano, ha apostat per donar-li una oportunitat al Butlletí, ara que encara la segona temporada, però ha mostrat la seva decepció pels continguts de la publicació. No és com per tirar coets, perquè no deixa de ser una gran publicitat de l'Ajuntament sense gaire interès pels lectors, ha apuntat. Segons ell, les entitats haurien de tenir un paper més important a la publicació. A l'igual que Fernàndez, ha apuntat que hi ha zones de la ciutat on el butlletí no arriba, però també ha volgut assenyalar que la revista compleix part de la seva funció: És un bon canal perquè l'oposició pugui comunicar-se amb els veïns".
Qüestions a revisar
El govern municipal, per contra, ha fet un balanç positiu del primer any de vida de Mes Mataró, però reconeix que hi ha diversos temes que seran sotmesos a revisió, com la manca de publicitat no institucional, que havia de ser una font de finançament de la publicació o el sistema de distribució, que no està responent als objectius marcats. Així es desprèn de les paraules del regidor de Presidència, Esteve Terradas: Estem contents de com ha anat el primer any, però és cert que hi ha algunes qüestions que hem d'entrar a valorar, ha explicat.
Terradas ha assegurat que Mes Mataró és un bon butlletí, sobretot en comparació amb butlletins d'altres municipis, en matèria de disseny i de continguts. A més, ha recordat que la publicació va néixer com una via per potenciar la participació ciutadana, ja que sense informació i comunicació això no és possible, i que en aquest sentit està complint amb la seva funció. No obstant, ha constatat que en l'àmbit publicitari no s'està responent a les expectatives, ja que a la revista només s'hi pot trobar publicitat de les empreses públiques mataronines. No estem en cap situació crítica, però si que hem de replantejar la situació, perquè comptàvem amb el mercat publicitari en general. Tot i així, Terrades ha recordat que les empreses públiques, com per exemple PUMSA, són autònomes i, quan fan una campanya de comunicació, paguen els anuncis.
L'altre tema a revisar és la distribució dels 40.000 números mensuals que s'editen de la revista. Des del primer número, l'Ajuntament va optar per la distribució bústia a bústia, però reconeix que hi ha zones de la ciutat on el butlletí no es rep amb la freqüència desitjada. Sabem que hi ha problemes en la distribució, per això vam rescindir de mutu acord el contracte amb la primera distribuïdora explica Terradas, qui assegura que no es renunciarà a l'actual sistema de repartiment encara que és molt complicat assumir-lo al cent per cent.