La Coordinadora d'Associacions per a la Llengua catalana (CAL) de Mataró fa una valoració molt positiva dels actes del Correllengua que s'han celebrat aquest cap de setmana. Dissabte va celebrar-se l'acte central del Correllengua a Mataró, amb l'arribada de la Flama i una cercavila pel centre de la ciutat amb una dotzena de colles geganteres. Hi havia molta gent i tants gegants ja acostuma a garantir un èxit de participació, explica Juliana Bacardit, presidenta de la CAL a la ciutat.
La cercavila va acabar a la plaça de l'Ajuntament. Allà, el professor de secundària Joan Jubany va llegir el manifest del Correllengua 2007, en què s'exigia a les autoritats una actuació positiva que ajudi a impulsar la presència de la llengua catalana en la vida pública. Però també s'advertia que més enllà de les paraules cal que cadascú de nosaltres ha d'assumir un compromís personal amb la llengua. El manifest apostava per potenciar la llengua a l'escola i els mitjans de comunicació i aconseguir la plena integració lingüística de la població nouvinguda.
Després de la lectura del manifest, el grup de música infantil País de Cotó va fer ballar els més menuts. L'endemà, es va representar l'obra Èric i l'Exèrcit del Fénix a la Sala Cabañes, amb la presència d'Èric Bertran, el noi protagonista de la història.
Des de fa dos anys, el Correllengua a Mataró s'adreça al públic infantil amb un acte central en què hi predominen les activitats per a nens petits. Això es complementa amb un conjunt d'actes més teòrics, com debats, presentacions de llibres i conferències. És un model que funciona i funciona molt bé, però hem d'intentar que hi hagi propostes per a tots els públics, comenta Bacardit.
Els actes del Correllengua a la ciutat, però, encara no s'han acabat. El divendres dia 19 es llegiran rondalles per a escolar a la Plaça Catalunya i el dimecres 31 d'octubre a la Llibreria Robafaves s'ha organitzat una sessió de contes per la llengua i, a partir de mitjanit, la Taverna Atzucac ha programat gresca amb la música en català a càrrec del PD Fotlifoc.