-

Xavier Amat

La Coixinera munta un sarau per celebrar el desè aniversari

El concert tindrà lloc el dissabte 26 de novembre a la sala del Casal l'Aliança i pujaran a l'escenari tots els músics que han passat pel grup

No cada dia es fan deu anys, i per aquest motiu el grup mataroní de folk La Coixinera ho vol celebrar, fent-la grossa però com millor saben: amb un concert. La cita, aquest dissabte 26 de novembre a les 10 de la nit a la sala del Casal l’Aliança, al carrer de Bonaire, i amb entrada gratuïta, serà especial perquè hi prendran part tots els components que un dia o altre van formar part de la banda. I és que dels sis integrants inicials actualment en queden tres, Dani Àlvarez, Fèlix Jurado i Jaume Punsola, completant el sextet Uri López Torruella, Enric Punsola i Alba Logan. “Cap dels músics que ho ha deixat ha estat per mals rotllos o perquè no li engresqués el projecte, sinó per circumstàncies de la vida, i preparant el concert hem comprovat que hi seguia havent molta química, com si no haguéssim deixat de tocar mai junts”, explica Dani Àlvarez, que també avança que l’espectacle serà enregistrat per la productora mataronina Claraboia, amb la que ja han col·laborat en d’altres ocasions, amb la idea de publicar un DVD la propera primavera. “Coincidirà amb l’edició del nou disc, que té per títol provisional ‘El Sarau’, i del que en presentarem algunes cançons dissabte. No és un bon moment per vendre discos, però creiem que segueixen sent una carta de presentació del que fa el grup”, comenta Uri López.

Tot i aquests temes inèdits, la idea de l’espectacle és fer un repàs als deu anys de trajectòria, i sonaran cançons dels treballs ‘Sarau a plaça’ (2003), ‘Titani’ (2005), ‘Els Encants’ (2008), i ‘ix-i’ (2011). “De tots els discs en tinc records especials, però potser em quedo amb tot el que vam aprendre i la professionalitat amb què vam gravar ‘Titati’, produït per Pemi Rovirosa (Lax’n’Busto) i enregistrat als estudis de Marc Parrot. Penso que és un disc que hauria pogut tenir més recorrregut”, considera Àlvarez. I en quant a concerts, trien sens dubte els protagonitzats en la Nit Boja de Les Santes de Mataró. “Hem tocat al Mercat de Música Viva de Vic, a Cartagena, a Segòvia... però poder tocar en la Convidada de la Família Robafaves i fer ballar els mataronins en aquella nit tan especial és potser el màxim al que aspiràvem quan vam fundar el grup”, manifesta l’acordionista i flabiolaire de la banda.

També com a celebració d’aquesta dècada de saraus, la Taverna Atzucac, a la plaça de l’Ajuntament, acull fins el 28 de novembre una exposició fotogràfica amb imatges del grup.

Etiquetes: