Després de passar per diferents festivals, s'estrenen aquesta setmana la coproducció catalana 'Escobar: paraíso perdido' protagonitzada per Benicio del Toro i dirigida per Andrea Di Stefano i el film de terror 'Asmodexia' de Marc Carreté i que va passar per la darrera edició del Festival de cinema de Sitges. Carreté va assegurar, en una entrevista a l'ACN, que amb la seva òpera prima no jugaven a espantar al públic, sinó a submergir-lo "en un univers de maldat i foscor". Així mateix, arriba als cinemes 'Orígenes' de Mike Cahill, que va guanyar el guardó a millor pel·lícula també en el Festival de Sitges 2014.
La coproducció catalana 'Escobar: paraíso perdido' (Roxbury Pictures, Paradise Lost Film, A.I.E , Chapter 2) protagonitzada per Benicio del Toro està dirigida per Andrea Di Stefano. Nick, un jove surfista, creu que tots els seus somnis s'han fet realitat quan va a Colòmbia a visitar al seu germà. En un ambient idíl·lic de llacunes blaves i blanques platges, Nick s'enamora de la jove Maria. Tot sembla perfecte fins que Nick coneix a l'oncle de la jove, un tal Pablo Escobar (Benicio del Toro).
El film 'Asmodexia' de Marc Carreté, protagonitzat per Irene Montalà, Lluís Marco i Clàudia Pons, es podrà veure al Cinemes Girona i Maldà, de Barcelona i a la sala Artistic Metropol de Madrid. Una quarta còpia s'exhibirà a les multisales Brodway de Valladolid.
Carreté acostuma a descriure 'Asmodexia' com una "'road movie' de possessions, una història bastant fosca a mig camí entre la melancolia i l'horror", que narra la història del pastor exorcista Eloy de Palma i la seva neta Alba camí de Barcelona. Ells tenen un objectiu, com va apuntar el director, "que es va descobrint a mesura que avança la pel·lícula i un passat que també es va destapant".
El director va destacar que "es desmarquen de la línia habitual de la història d'exorcismes". "Veiem l'exorcisme des d'un punt de vista més dramàtic del que s'està acostumat i no es va a buscar la iconografia habitual dels rituals per un motiu clar i senzill", va indicar.
'Orígenes' de Mike Cahill
Una de les pel·lícules destacades de la setmana és 'Orígenes' de Mike Cahill, director del film 'Otra tierra'. 'Orígenes' va triomfar en la última edició del Festival de cinema de Sitges al guanyar el guardó a la millor pel·lícula.
Ian Gray és un estudiant de biologia molecular especialitzat en l'evolució de l'ull i acaba participant en un experiment en el qual descobreix quelcom aterrador per l'existència humana. Aquest és l'argument a grans trets de la nova pel·lícula de Mike Cahill. En roda de premsa al Festival de Sitges, va dir que "el film plantejava que tan el món científic i l'espiritual poden coexistir".
Cahill va destacar que és molt significativa a la pel·lícula la reflexió que fa un dels personatges sobre el fet que els cucs no poden percebre la llum: "És una analogia de com les persones segurament no podem percebre un altre món que pugui haver-hi a l'univers". En aquest sentit, va indicar que el film planteja "la coexistència del món científic amb l'espiritual". Al film hi participen Brit Marling, millor actriu en l'edició de Sitges 2011 per 'Otra tierra', Michael Patt i la catalana Astrid Bergès-Frisbey.
Amb el títol original 'The November Man', 'La conspiración de noviembre' és la nova pel·lícula de Roger Donaldson ('El gran golpe' o 'Trece días'), que narra la història de Peter Devereaux (Pierce Brosnan), àlies 'The November Man', un veterà i perillós exagent de la CIA, que mentre gaudeix d'unes vacances a Suïssa, se li reclama una última missió: protegir a Alice Fournier (Olga Kurylenko), una testimoni clau per a l'Agència.
El retorn de 'Dos tontos todavía más tontos'
Jim Carrey i Jeff Daniels tornen a protagonitzar les aventures de 'Dos tontos todavía más tontos' després de l'èxit de la primera pel·lícula el 1994. Estan dirigits de nou per Bobby i Peter Farrelly. Han passat ja 20 anys des que Harry i Lloyd es van conèixer. L'única novetat és que ara Harry té una filla que amb prou feines coneix. La noia, que necessita un trasplantament de ronyó, intenta localitzar-lo per demanar-li que li doni un dels seus.
'Kaplan' relata la història de Jacobo Kaplan, un veterà jueu que després de la Segona Guerra Mundial va fugir a Sud-Amèrica. Descontent amb la seva vida, Jacobo, de gairebé 80 anys, decideix, amb l'ajuda d'un policia retirat anomenat Wilson Contreras, donar un gir a la seva vida. S'embarcarà en una aventura singular: capturar a un vell alemany propietari d'un restaurant que creuen que és un antic oficial nazi. El seu objectiu és segrestar-lo i portar-lo a Israel. La pel·lícula, dirigida per Álvaro Brechner, és la candidata oficial d'Uruguai per a ser presentada als Òscars en la categoria de millor pel·lícula de parla no anglesa.
'La ignorancia de la sangre', és un film espanyol dirigit per Manuel Gómez Pereira, que narra la història de Javier Falcón (Juan Diego Botto), cap d'Homicidis de Sevilla, que ha de resoldre dos assumptes diferents en poc temps. D'una banda, les complexes conseqüències d'un cas d'espionatge en el qual està involucrat personalment. D'altra banda, Falcón s'enfronta al segrest d'un nen que ha dut a terme la màfia russa i que es demana un preu massa alt pel seu alliberament.