La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha demanat aquest dimecres dia 22, que el projecte de la futura ràdio municipal de Mataró estigui marcat per la imparcialitat política, per la producció pròpia de programes i per la participació de les entitats mataronines. Així ho van manifestar en un acte públic en què hi ha participar els periodistes de TV3, Espartac Peran, i de Catalunya Ràdio, Rita Marzoa.
Segons Peran, la ciutat de Mataró és potencialment forta, però no se sap vendre. El periodista i membre de la plataforma 'Mataró posa't la ràdio' defensa un model de ràdio local que no renunciï a ser professional i que sigui suficientment autònoma com per no dependre en excés de connexions amb altres ràdios d'abast català.
La formació política de la CUP, que ha donat suport en tot moment a la plataforma, ha posat especial atenció al fet que la futura ràdio de Mataró sigui imparcial respecte dels colors polítics de l'Ajuntament. La CUP, a més, aposta i confia que sigui una ràdio en català i que potenciï la cançó catalana en els espais musicals.
En aquest sentit, la directora del "Si més no" de Catalunya Ràdio, Rita Marzoa, ha esperonat als membres de la plataforma perquè no renunciïn a res, ara que s'ha de posar en marxa la ràdio. "Heu de començar forts perquè no pot ser que una ciutat com Mataró, amb 120.000 habitants no tingui una ràdio local", els ha dit.
La futura ràdio de Mataró, que s'emetrà des del Centre Cívic Pla d'en Boet, tindrà a dos professionals contractats des de l'Ajuntament, una directora i un tècnic, mentre que la programació es traurà a concurs. Els principals espais seran els informatius, el magazine del matí i els esports del cap de setmana. L'espai de la graella que no es pugui cobrir des de Mataró s'omplirà amb programació de COM Ràdio.
Aquesta és a hores d'ara la situació, tot i que com ha comentat Peran, no està del tot tacat. Peran ha celebrat que darrerament el tracte amb l'Ajuntament hagi canviat a millor, ja que des de la CUP s'ha recordat que el govern de Manuel Mas no va voler, en el seu moment, "ni sentir a parlar-ne de la ràdio".