Cavalcada de Reis 2018. Foto: R.Gallofré

La màgia que mai s'acaba

Milers de famílies gaudeixen del pas dels Reis Mags per Mataró

La màgia mai s'acaba, escrivia l'autor britànic C.S. Lewis, creador dels fantàstics móns de Nàrnia. I tenia tota la raó. La màgia sempre hi és, quan som petits i creiem a cegues en allò que volem creure, però també quan ens fem grans i, malgrat que ens tornem més incrèduls, ens aferrem a la capacitat dels petits de viure en un món d'il·lusions . Quelcom que s'experimenta cada 5 de gener durant la Cavalcada dels Reis d'Orient, que a Mataró va tornar a reunir milers de famílies als carrers per assistir al pas de Melcior, Gaspar i Baltasar i tota la seva comitiva. Uns instants absolutament màgics per a tots els infants, però també per als seus pares per poder gaudir amb ells moments com aquests. Moments d'il·lusió.

La cavalcada es va desenvolupar sense incidents i amb tots els seus ingredients habituals durant els darrers anys, a més d'algunes novetats i sorpreses. Va començar a quarts de 6 al barri de Rocafonda i tres hores més tard es va donar per finalitzada davant l'Ajuntament, amb els discursos dels tres Reis d'Orient. No hi van faltar les carrosses més mítiques, amb l'Oca al capdavant, ni les diferents comparses d'actors i ballarins que poblen la rua amb música d'arreu del món, des de Bollywood fins a danses africanes. La cercavila va comptar amb nous convidats, com ara uns espectaculars i terrorífics dracs articulats. I en arribar a l'Ajuntament, una altra novetat, un espectacle de balls africans a càrrec de membres del Circ Italià, que està instal·lat aquests dies al Nou Parc Central de Mataró.

En el torn dels discursos de Ses Majestats des del balcó de l'Ajuntament, acompanyats de l'alcalde David Bote, va destacar el parlament del Rei Ros, que va apuntar que en el seu viatge arreu del món "tota la gent que hem vist era gent de pau, que ens acollia i ens aixoplugava com heu fet vosaltres amb els nostres missatgers i amb nosaltres mateixos". Un cant a l'acollida i a la fraternitat que va trobar eco en el discurs del Rei Negre, que va destacar la importància del voluntariat a Mataró. "Durant tot l'any hi ha gent que fa el que avui fem nosaltres, ajudar els demés sense importar el qui, el com i el quant".

El voluntariat és precisament una de les claus, segurament la més important, de l'èxit de la Cavalcada, que cada any reuneix unes 60.000 persones. Les més de 800 persones que s'hi involucren i la fan possible, començant pel seu director artístic Antoni Blanch, ho fan per pur amor a l'art, o millor dit, a la ciutat i a la seva gent. Quelcom que sens dubte també és màgic.