La Setmana de Música Antiga, una de les cites culturals amb més antiguitat i solera de la ciutat (arribarà a la seva 34a edició) sempre ha mantingut una relació especial amb la Capella dels Dolors. La joia del patrimoni mataroní ha estat l'escenari perfecte per als concerts de cambra de música barroca, sovint amb instruments antics, que solen conformar la programació del festival. Però en aquesta propera edició, que tindrà lloc del 2 al 20 de novembre, tan sols s'hi farà un concert. De fet, tot el festival només en programa tres -els altres dos a altres espais de la basílica de Santa Maria. Quelcom que sorprèn ara que la capella ha estat restaurada i llueix de nou amb tota la força.
Malgrat que la Capella dels Dolors ha estat recentment restaurada, el festival l'aprofita poc, amb només un recital
El festival ha perdut força respecte als anys on es convidava figures de la talla de Jordi Savall. I també ha empal·lidit en comparació amb una altra cita de música simfònica, el Festival d'Orgue Jaume Isern, gran aposta cultural de l'anterior govern municipal i que avui rep més recursos i projecció mediàtica. Promoguda per l'Ajuntament i Unda Maris, la Setmana segueix endavant per la tenacitat del mataroní Joan Vives, el musicòleg i locutor de Catalunya Ràdio, amb molts pocs recursos econòmics per organitzar-la.
Els tres concerts
El primer concert tindrà lloc el dissabte 4 de novembre, a la capella dels Dolors, amb Follia Project, un duet de violí i violoncel que interpretarà peces de BAch, Haendel i Corelli. L'11 de novembre serà el torn del concert 'Un mataroní galant: Tonadillas de Lluís Missón", a càrrec de músics de l'ESMUC. Finalment el diumenge 20 es podrà gaudir de "Ballabach. Ballada popular amb danses de J. S. Bach, amb el Trio Barroc del Cafè, conjunt del qual forma part el mateix Joan Vives, acompanyats de dos mestres balladors.