La Comissió de Setmana Santa va desafiar l’amenaça de pluja i va decidir tirar endavant amb la Processó de Divendres Sant, l'acte més important de la Setmana Santa mataronina. Milers de devots va gaudir amb total normalitat dels passos de les diferents confraries, que van desfilar guiats pels Armats de Mataró.
La reunió que habitualment convoca la Comissió de Setmana Santa de Mataró a les dotze del migdia del Divendres Sant va ser més especial del que és habitual. L'amenaça de pluja de les previsions meteorològiques va fer ajornar fins les quatre de la tarda la decisió última sobre si s'acabaria celebrant aquesta processó. A diferència del que va passar l'any 2009, però, aquesta vegada el cel va donar treva.
Les precaucions van ser màximes i fins passades les set de la tarda no van començar a arribar el gruix de misteris que han acabat desfilant pels carrers del centre històric de la ciutat. Una hora més tard, al voltant de les vuit, els Armats de Mataró, obrien camí per guiar els passos durant tota la processó. Una de les particularitats de la Processó General de Mataró és que les confraries surten amb l'ordre de les estacions del Viacrucis.
A més, a quest any, la coincidència de la Setmana Santa amb la diada de Sant Jordi ha obligat la Processó General a modificar el seu recorregut habitual i, d'aquesta manera, no afectar la Fira del Llibre i els preparatius de la diada. A diferència d'edicions anteriors, les germandats preveuen acabar el seu recorregut, ja ben entrada la matinada, al mateix lloc de sortida, la basílica de Santa Maria, evitant la plaça Santa Anna i la part baixa de la Riera.
La Processó General de Divendres Sant de Mataró és una de les més multitudinàries del país i la segueixen milers de persones de Mataró i la comarca del Maresme. La seva magnitud és tal que només amb participants directes de les diferents confraries, germandats i bandes, ja sumen més de 1.700 persones. Amb aquest volum de participants, la diversitat també és molta i entre els nou passos que hi prenen part es conjuguen diferents estils de dur els misteris, des del tradicional català, fins als 'costaleros' sevillans, passant per l'estil malagueny de la Mare de Déu dels Dolors, una de les figures més aclamades al seu pas pels carrers.
Al llarg de la desfilada, els devots mataronins van gaudir de moments de gran bellesa estètica com les 'xicotades' dels passos, una combinació de moviments que donen una espectacularitat afegida als passos, ja que sembla que les figures camini. També han afegit simbolisme a la processó les tradicionals 'saetes' cantades des dels balcons i crits espontanis de 'visca!' al pas dels misteris.