El mes d'octubre comença a tocar la seva fi i, una vegada mes, l'ermita de Sant Simó congregarà un bon número de mataronins per celebrar aquesta festivitat, molt arrelada a la capital del Maresme. L'acte més destacat és l'escenificació de la peça teatral La comèdia dels errors, dirigida per Joan Peran, que arribarà a l'ermita de Sant Simó el divendres dia 29 a 3/4 de 10 del vespre després de la seva estrena a la Sala Cabañes. A banda del teatre, l'actuació dels Capgrossos de Mataró el dissabte dia 30 i la cercavila que tindrà lloc el mateix dia a la tarda amb la presència de la família Robafaves són les altres activitats destacades de la celebració.
Les activitats, però, ja comencen aquest dissabte dia 23 amb l'onze edició de la Marxassa, inclosa dins la setena copa catalana de Caminades Resistència, que sortirà i arribarà a l'ermita. L'endemà diumenge, a 2/4 de sis de la tarda, tindrà lloc una sessió de contes a càrrec del traginer de contes. En acabar serà el torn de la Big Band de l'escola de música de l'Imma Planas, formada l'any 2001 i dirigida per Xavier Rodón, que oferirà un concert.
Els actes en honor a Sant Simó comencen en sí el dimecres dia 27 amb les vespres i la missa de vigília a l'ermita de Sant Simó. El dia de la festivitat, els actes comencen a les nou del matí amb una enlairada de coets i repic de campanes. Una hora més tard s'inaugurarà la tradicional tómbola, que visitaran diferents escoles de la ciutat. I a 2/4 de dotze del migdia hi haurà la solemne eucaristia presidida per mossèn Vicenç Mira, rector de la parròquia de Sant Simó i Sant Pau. Al vespre hi haurà una audició-concert de flabiols protagonitzat per les formacions Els Garrofers i Analgèsics.
De Sant Simó a Sant Marc
L'endemà divendres serà el moment del tradicional concert de música barroca a càrrec del grup Barrocs de Sant Simó (Maria Teresa Julià al clave, Jordi Feliu al violoncel, Joan Vives a la flauta de bec) i Els Ministrils (amb Miquel Casals, Josep Gustems, Glòria Segura i Pedro Faile a les flautes i Patri Martínez a la percussió). Sota el títol Sant Simó és Sant Marc, els artistes oferiran la possibilitat de viatjar musicalment fins a Venècia i escoltar-ne música del segle de finals del segle XVI i principis del XVII amb obres de Gabrieli, Frescobaldi, Guami, Gussago, Castello, Riccio i Selma, entre d'altres.
Les festes es tancaran el diumenge dia 31 sardanes, espectacles infantils i una conferència històrica de Sant Simó a càrrec de mossèn Josep Colomer.