Mataró podrà presumir aquest cap de setmana d'acollir un esdeveniment cultural únic. Es tracta de la primera Trobada de Cors de la Xarxa Gospel de Catalunya, que tindrà lloc a diferents punts del Centre i al Parc Central. Una trobada en què hi participaran cinc cors d'arreu de Catalunya: Gospel Sons (Mataró), Twocats pel gospel (Barcelona), Esclat Gospel Singers (Manresa), Gospelians (Salt) i Cor de la Casa de la Música Popular d'Hospitalet. En total, integren aquests cors més de 300 persones, i totes elles seran a la capital del Maresme. L'acte està organitzat per Gospel Sons, la Xarxa Gospel de Catalunya i l'Ajuntament de Mataró
L'esdeveniment viurà el seu primer gran moment el dissabte dia 12. A partir de les sis de la tarda, se celebrarà una actuació a capella dels cinc cors participants, en cinc llocs diferents del Centre, encara per definir al tancar aquesta edició, però que seran propers a la plaça de l'Ajuntament. Serà en aquest espai on els cinc conjunts realitzaran, el mateix dissabte, una performance' que promet ser espectacular i que convidarà el públic a participar-hi. A la nit, l'acció es desplaçarà al Parc Central, on actuaran tres dels cinc cors: Twocats pel Gospel, The Gospelians i Esclat Gospel Singers, que tancaran la nit amb una actuació conjunta.
L'endemà diumenge, dia 13, tota l'activitat es concentrarà al Parc, on s'accentuarà la voluntat participativa de la Trobada. A partir de dos quarts d'onze, se celebrarà un assaig obert a tots els mataronins, amb exercicis d'escalfament, ritme i assaig d'un parell de cançons que podran interpretar al cloure la vetllada, junt amb els cinc cors. Abans, al migdia, concert de Gospel Sons i actuació de presentació del nou Cor de l'Hospitalet.
El director de Gospel Sons, Ramon Escalé, explica que l'objectiu de la Trobada és principalment lúdic. Tanmateix, apunta que, si l'esdeveniment és un èxit, podria ser la llavor d'un futur festival de Gospel amb seu a Mataró. Escalé explica que la trobada busca la interacció amb la gent, tenint en compte que el gospel és una música molt participativa. Segons ell, aquest estil musical cada cop és més popular perquè arriba a tot tipus de gent i té un missatge molt positiu. Veure tanta gent cantant i gaudint, a pesar de ser amateurs, transmet molta energia afegeix.
Una música que arrela
La trobada és un pas més en el procés d'arrelament que ha viscut el gospel en territori català. En els darrers anys, arreu del país, s'han creat diferents cors de gospel i ha augmentat l'interès per part del públic cap aquest estil de música. Una mostra ben clara és el conjunt mataroní Gospel Sons, projecte de la Casa de la Música Popular (CMP), que en els seus dos anys de vida ha anat creixent en popularitat fins convertir-se en el conjunt musical mataronins que més seguidors atreu en els seus espectaculars concerts. Arrel d'aquest impuls, neix la Xarxa Gospel de Catalunya. La Xarxa, vinculada a la CMP, pretén dinamitzar la música gospel a Catalunya, impulsant i gestionant els diferents cors, així com realitzar activitats vinculades a aquest estil musical i contagiar l'interès per la música d'arrel afroamericana per tot el territori.