Quins projectes estan previstos pel 2025?
Engegarem diferents obres a la zona esportiva com: la urbanització de l’aparcament, el circuit de bicicletes, el camp de futbol 7 i el bar. També estem treballant en els vestidors del pavelló, en un pas amb una rampa accessible al carrer Sant Isidre per travessar la riera cap a l’avinguda Sant Andreu, les voreres de la corba de la carretera de Sant Vicenç a l’altura de Ca l’Alfaro, i de l’entrada del passeig de Joaquim Matas. Millorarem la il·luminació dels passos de vianants de l’avinguda Sant Andreu amb els carrers Sant Isidre i Sant Sebastià. S’executaran les obres de pacificació de l’avinguda Sant Andreu, entre el camí del Golf i el carrer Mare de Déu del Pilar.
També estem treballant amb la Diputació de Barcelona per millorar la mobilitat de la cruïlla de l’avinguda Sant Andreu amb el camí del Pla i el camí de la Masia, per reduir les congestions de trànsit en hores punta, i també en el projecte per la construcció de la rotonda de l’enllaç amb l’autopista.
Com valoreu l’adquisició de Can Cabotet?
És un pas important. Can Cabotet és un edifici protegit i ha estat abandonat durant més de 30 anys. Tenim un full de ruta i, amb el trasllat de la Policia Local al centre urbà, alliberarem una part de la nau industrial municipal on actualment hi ha el servei de parcs i jardins. La nostra intenció és traslladar tots els serveis de manteniment com les aigües, paleteria, lampisteria i pintura per optimitzar els espais. Amb aquests trasllats aconseguirem alliberar una part de l’edifici de l’antic escorxador, on podrem ampliar l’actual seu de l’ADF.
S’han fet canvis en la política de seguretat?
Sí, hem apostat per una seguretat de proximitat. Hem ampliat la plantilla i estem feminitzant el cos policial: hem passat de 2 a 7 dones en un any i mig. Es reforcen els torns amb serveis extraordinaris, com ha estat el cas d’aquests Nadals, on s’ha creat un reforç especial de vigilància preventiva en els eixos comercials del Centre, Sant Pere i l’Ametllareda. La compra d’un dron, de dues bicicletes elèctriques, la instal·lació de noves càmeres i tenir més comandaments i responsables a cada torn milloren l’eficiència, l’eficàcia i optimitzen millor els recursos.
Vostè parla de proximitat. En què consisteix?
L’Ajuntament ha d’estar a prop dels ciutadans i cada vegada fer tràmits amb l’administració es fa més complex. Només arribar a l’Ajuntament com a alcalde, vam organitzar les trobades «Som de Barri» que consisteixen a anar a cada un dels 7 barris que té el municipi amb l’objectiu d’escoltar de primera mà les inquietuds dels veïns i veure quina solució els podem donar. Ja hem estat als 7 barris 3 vegades i la valoració dels veïns que hi assisteixen és molt positiva.
Per altra banda, acabem de posar en marxa l’aplicació per a telèfon mòbil TRAMIT, que és molt pràctica, intuïtiva i àgil a l’hora de fer tràmits amb l’Ajuntament. Organitzarem xerrades a diferents col·lectius per explicar el seu funcionament, com és el cas de la gent gran.
També tenim en marxa el procés participatiu que, aquest any, hauran d’executar-se les propostes triades per la ciutadania en matèria d’accessibilitat amb un pressupost de 100.000€.
Quin ha estat el moment més emotiu d’aquesta legislatura?
N’hi ha dos. El primer va ser el dia de la investidura, no l’oblidaré mai. El meu pare va morir quan jo tenia 27 anys després d’una llarga malaltia. Havíem compartit moltes hores de viatges amunt i avall anant de visites a hospitals i vaig pensar que n’estaria orgullós. Era una bona persona, positiva i lluitadora. El millor referent per a un fill.
El segon va ser per la DANA del País Valencià. Recordo una veïna, l’Amparo, que es va posar en contacte amb mi a través de les xarxes socials preocupada per la situació desbordada que s’estava vivint. Vam posar en marxa una campanya de recollida de productes de primera necessitat i la solidaritat i generositat del poble de Llavaneres em van fer sentir orgullós com a alcalde, de veure com tothom s’hi abocava a les diferents crides que es van fer.
I en l’àmbit cultural de promoció?
Aquest any hem fet una aposta per unes festes més inclusives, amb espais accessibles durant tots els actes que s’organitzen des de l’Ajuntament. També hem continuat promocionant el pèsol, la coca de Llavaneres, les jornades empresarials per potenciar el teixit local i les festes de Nadal que han tingut molta oferta lúdica per dinamitzar el comerç i les diferents activitats infantils com: la bola de neu, el Pare Noel, cercaviles, el parc de Nadal, entre d’altres.
Les notícies més importants de Mataró i Maresme, al teu WhatsApp
- Rep les notícies destacades al teu mòbil i no et perdis cap novetat!
- Entra en aquest enllaç, fes clic a seguir i activa la campaneta