Proves d'avaluació de 6è de primària

capgros.com / ACN

Els alumnes maresmencs fan les proves d'avaluació de 6è de primària des d'aquest dimarts

Aquestes proves avaluen les competències i coneixements bàsics que ha d'haver adquirit l'alumnat al final de l'educació primària

Els alumnes maresmencs, així com els del conjunt de Catalunya, duen a terme entre dimarts i dijous les proves d'avaluació de 6è de primària. Aquestes proves avaluen les competències i coneixements bàsics que ha d'haver adquirit l'alumnat al final de l'educació primària. Les proves avaluen la competències comunicativa lingüística en llengua catalana, castellana i estrangera – i aranès a l'Aran-, competència matemàtica i de l'àrea de coneixement del medi natural. Per primera vegada, els correctors tindran una plataforma digital per agilitzar el procés. En l'edició anterior es va aplicar aquesta metodologia en la correcció de preguntes tancades però ara es farà també en les de preguntes obertes i redacció.

L'avaluació de sisè té caràcter diagnòstic i no marca la superació o no de l'etapa. El resultat no té efecte ni en l'avaluació final, ni en la decisió de passar a l'ESO. Les avaluacions comencen aquest dimarts amb les proves de competències en llengua castellana i matemàtiques, dimecres s'avaluaran la llengua catalana i l'estrangera (anglès i/o francès); i el dijous es farà la prova de coneixement del medi natural i si s'escau, d'aranès.

En les proves de competència en llengua catalana, llengua castellana i aranès, s'avalua la comprensió oral, la lectora i l'expressió escrita. Pel que fa a la llengua estrangera, s'avaluen la comprensió lectora i la comprensió oral, en concret els processos d'obtenció d'informació i d'interpretació. En l'expressió escrita es mesura la competència discursiva i la correcció lingüística. Pel que fa a la prova de competència matemàtica, es mesura la capacitat de comprendre, utilitzar i relacionar nombres; produir i interpretar diferents tipus d'informació matemàtica i aplicar coneixements sobre aspectes quantitatius i espacials de la realitat, entre d'altres.

Quant a la prova sobre medi natural, s'avalua l'explicació de fenomens naturals i aplicacions tecnològiques, el reconeixement dels aspectes principals de la investigació científica i la interpretació d'informació científica i tecnològica proporcionada en forma de dades i proves.

L’alumnat que s'examinarà prové de 2.268 centres educatius catalans, ja siguin públics, concertats o privats. Un total de 10.284 corresponen al Maresme-Vallès Oriental, 13.713 corresponen al Consorci d'Educació de Barcelona, 11.414 dels serveis territorials del Vallès Occidental, , 9.224 dels del Baix Llobregat, 9.320 dels de Barcelona Comarques, 8.825 dels de Girona, 7.536 dels de Tarragona, 6.057 dels de Catalunya Central, 4.715 dels de Lleida i 1.855 dels de les Terres de l'Ebre.