Després de 18 mesos de mandat, el govern municipal de Caldes d’Estrac fa un balanç positiu. Han prioritzat canviar la cultura de treball de l’Ajuntament i establir una relació més propera amb la ciutadania. En aquest període, han afrontat una situació administrativa precària, marcada per processos caducats i una manca d’organització interna. Per revertir-ho, han reforçat l’àrea jurídica amb dues professionals dedicades, posat al dia el 80% de les contractacions i iniciat la regularització d’aspectes essencials com la gestió de les canonades d’aigua amb subvencions de l’ACA. Tot i que gran part de l’esforç ha estat invisible per al públic, el ressò positiu del veïnat confirma que el canvi s’ha notat en el dia a dia: des de la millora en la resposta a les instàncies fins a l’atenció directa a les peticions.
Un dels èxits destacats ha estat la recuperació de la gestió municipal de l’escola bressol, amb una concessió caducada durant tres anys i prorrogada cada estiu. Transformar-la en gestió directa ha estat un gran repte administratiu, però també un avanç significatiu per garantir-ne el funcionament i la qualitat del servei.
El Govern ha impulsat nous projectes de cara el futur. Està previst un nou Centre Cívic que s’enllestirà al llarg de 2025. En l’àmbit cultural i històric s’ha declarat el 9 de juliol com a Dia de Caldes, s’ha potenciat la Festa Major i la d’hivern i Nadal, s’ha celebrat la trobada de recerca històrica del Maresme, s’ha editat un llibre semi-biogràfic sobre l’alcalde Argimon del temps de la república i s’està a punt de presentar el llibre de les ambaixades que hi va haver a Caldes durant la Guerra Civil. Igualment, de cara el 2025 es vol projectar més i millor el termalisme, tret diferencial de la nostra vila. També s’ha obert una nova pàgina web que rep cada cop més visites.
A més, s’ha potenciat l’atenció social a qui més ho necessita i s’han recolzat les iniciatives locals, com la Trobada d’Entitats, el reconeixement al Club de Patinatge , campió mundial, o la commemoració dels 40 anys del Correfoc. També s’ha potenciat la col·laboració amb institucions culturals com la Fundació Palau, consolidant el municipi com un referent d’activitat cultural i esportiva.
Aquest balanç reflecteix la voluntat d’un govern que treballa una vila més organitzada, participativa i dinàmica, amb projectes pensats per millorar la vida dels veïns i veïnes.
El projecte del Pont del Sergent, prioritat del 2025
El Pont del Sergent, un dels carrers més antics del poble, es troba en un estat de deteriorament avançat després de molts anys sense actuacions significatives. Aquest vial, que connecta amb les escoles i forma part d’un camí escolar, ha estat sovint motiu de queixa dels veïns per l’oblit que ha patit. Per revertir aquesta situació, el Govern ha pressupostat pel 2025 la urbanització de la part baixa, per valor de 315.000 € que es finançarà amb aportacions de la Generalitat i la Diputació i també la substitució de les conduccions d’aigua i del paviment de la part alta, gracies a una subvenció de 300mil € que el Govern ha aconseguit de l’ACA. Són dues obres que s’han d’executar durant el 2025 i que segur canviaran per bé la fesomia del Pont del Sergent.
Les notícies més importants de Mataró i Maresme, al teu WhatsApp
- Rep les notícies destacades al teu mòbil i no et perdis cap novetat!
- Entra en aquest enllaç, fes clic a seguir i activa la campaneta