La família de Francesc Bonnemaison, fundadora de la Biblioteca Popular de la Dona, origen de l'Escola de la Dona, ha decidit fer donació de la seva col·lecció de puntes al museu Marés de la Punta d’Arenys de Mar. L’acte d’entrega d’aquestes puntes tindrà lloc diumenge, dia 2, al mateix museu arenyenc. El centre té previst dedicar un espai dins la seva exposició permanent a Francesca Bonnemaison i la seva col•lecció de puntes. La col·lecció destaca per la varietat de les tècniques i la qualitat d'algunes de les peces, formada per peces adquirides, altres realitzades per ella i una gran quantitat de treballs realitzats per alumnes i coneguts.
Francesca Bonnemaison (Barcelona, 1872-1949), de pare francès i mare catalana, va formar part de l'elit social i política de Barcelona al llarg de tot el primer terç del segle XX i es va casar amb Narcís Verdaguer Callís, cosí del poeta Mossèn Cinto Verdaguer. El seu dinamisme i contactes la van portar a transformar una biblioteca parroquial de caràcter caritatiu on feia de bibliotecària, en una «Biblioteca Cultural de la Dona» plena de dinamisme, que desembocà al 1910 en l'Institut de la Cultura i Biblioteca Popular per a la Dona. Aquesta institució va esdevenir un espai de referència en l'educació i la promoció del paper de la dona i una de les més importants institucions pedagògiques creades a Catalunya.
Vinculada a la Lliga Regionalista, Bonnemaison va haver de marxar a l'exili l'any 1939 i es va establir a Suïssa. Al tornar a Barcelona es va trobar que la institució havia estat transformada en Institución de Cultura para la Mujer de la Sección Femenina de FET y de las JONS. Fins a la seva mort, l'any 1949, es va dedicar a activitats de mecenatge fonamentalment vinculades a l'Abadia de Montserrat.