Argentona ha presentat el càntir de la 70ª Festa del Càntir en format vídeo, després d’haver de suspendre la festa major per culpa de la crisi de la Covid-19. D’aquesta manera, la vila del Maresme intenta mantenir la tradició malgrat la impossibilitat de celebrar una de les festes més populars de la comarca.
El càntir d’aquest any és una obra que va a l’essència del càntir, amb un fang vermell porós i mate al dipòsit en contrast amb un vernís verd brillant a la part superior on hi ha els brocs i la nansa. És un càntir senzill però alhora d’una gran elegància fruit del doble bisell de la part superior que, com l’escot d’un vestit, li dona al disseny un caire femení. En aquesta peça desapareix el galet que, com el broc d’entrada d’aigua, queda integrat en la part superior del càntir, una novetat radical en la història d’aquests tipus d’objectes.
Seguint amb el canvi d’estratègia dels darrers anys i amb l’aposta ferma en els càntirs dissenyats per personatges importants del món del disseny, aquest any el càntir és obra d’André Ricard, un dels grans mestres del disseny de Catalunya, àmpliament premiat nacional i internacionalment i reconegut pels seus productes industrials en els més variats materials: vidre, plàstic, metall o ceràmiques. A més, durant seixanta anys de trajectòria ha creat làmpades, electrodomèstics, estris de cuina, d'escriptori, rellotges, mobiliari urbà, vaixelles, envasos i, fins i tot, va ser l’autor de la torxa dels Jocs Olímpics de Barcelona del 92. “Dissenyar significa dotar els objectes de la nostra vida quotidiana de les formes més sensates i simples perquè compleixin òptimament la funció a la qual se’ls destina”, ha exposat l’autor de la peça.
Per la seva part, el regidor de cultura i President del Patronat Municipal del Museu del Càntir, Àngel Puig, ha destacat que “el càntir, el Museu del Càntir i l’Escola de Ceràmica ens han donat a Argentona una singularitat i projecció internacional que s’està veient incrementada en aquests darrers anys amb l’edició anual dels càntirs d’autor”.