Les dades de març mostren una reducció de l’1,29% en el nombre de persones inscrites a les oficines d’ocupació del Maresme. L’atur també ha disminuït a nivell provincial i català però en menor mesura que a la comarca, on el descens és especialment significatiu perquè no es produïa amb registres similars des de feia més de mig any.
Tot i això, és evident que es continuen arrossegant els efectes de la COVID-19 sobre el mercat. La comparativa interanual mostra que el Maresme computa un increment de la desocupació del 17,19% respecte al mateix període de 2020, moment en què es va decretar l’estat d’alarma. Aquest percentatge, de totes maneres, és inferior al 20,63% registrat a nivell de la província de Barcelona i al 21,31% en el conjunt del territori català.
El Maresme va finalitzar el mes de març amb 30.721 persones inscrites com a demandants de feina. Respecte al febrer, l’atur registrat ha baixat en tots els col·lectius a excepció del de les persones majors de 55 anys. És precisament aquest grup d’edat on es concentra el major nombre de persones inscrites com a demandants de feina. Representa el 29,11% del total.
Pel que fa a sectors econòmics, només l’agricultura registra un increment en el nombre de persones desocupades. També ha augmentat la demanda de feina entre les persones que formen part del col·lectiu SOA (sense ocupació anterior). La indústria, la construcció i els serveis comptabilitzen descensos que oscil·len entre el 0,57%, en el cas de la construcció, i l’1,78%, en el de la indústria. A nivell municipal, totes les poblacions del Maresme mostren increments de la desocupació en termes interanuals, però només 4 registren augment de l’atur respecte al mes anterior; Cabrils, Canet de Mar, Dosrius i Òrrius.
A Mataró, 10.388 persones en edat activa no tenen feina ara mateix, xifra que representa un descens de 16 persones en relació al mes passat, quan 10.404 estaven en situació d’atur.