El mes de novembre ha estat negatiu en el mercat laboral maresmenc. El penúltim mes de l'any s'ha tancat amb un augment de l'atur, tot i que força lleuger. Un total de 190 persones s'han inscrit com a demandants de feina a la comarca, un 0,91% més que a l'octubre. Són dos mesos seguits ja en els que la desocupació va en augment al Maresme.
El Report d’Atur elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, reflecteix aquest augment mensual però alhora dona dades positives a nivell interanual, ja que apunta que al Maresme hi ha 739 persones aturades menys que al novembre de 2022, el que en termes percentuals representa una reducció interanual de la desocupació del 3,40%.
El Maresme arriba a finals de 2023 amb un total de 20.978 persones com a demandants de feina. El sector serveis és el que acumula més aturats, així com el col·lectiu anomenat SOA (sense ocupació anterior). En canvi, l’agricultura, la indústria i la construcció presenten disminució de l’atur en percentatges que oscil·len entre el -1.04% en el cas de l’agricultura i el -0,06% en la construcció.
La taxa d’atur registral maresmenca se situa, aquest desembre, en el 9,34%, elevant-se a l’11,25% entre les dones i baixant al 7,90% entre els homes. Com és habitual a la comarca, hi ha molta desigualtat en al comparativa entre els municipis més rics i els més pobres Tiana (4,73%) i Alella (4,91%) són els municipis amb una taxa de desocupació més baixa que contrasta amb el 12.89% de Tordera, l’12,46% de Pineda de Mar o l’11,48% de Mataró.
En relació al mes passat, l’atur registrat ha repuntat en 17 municipis, en uns altres 10 ha disminuït i en 3 s’ha mantingut el mateix nombre. En termes interanuals, ha baixat en 19, augmentat en 9 i mantingut en 2.