Crida maresmenca per a la manifestació de dissabte per abaixar els lloguers

Redacció / ACN

Crida maresmenca per a la manifestació de dissabte per abaixar els lloguers

Les entitats per l'accés a l'habitatge convoquen a la manifestació del 23N: reclamen abaixar un 50% els lloguers i tornar al mercat residencial pisos turístics i de temporada

 

Les organitzacions per l'accés a l'habitatge fan una crida perquè la mobilització convocada aquest dissabte a Barcelona per la baixada dels lloguers sigui històrica. En plena crisi per l'accés a un habitatge i amb els lloguers disparats, l’organització -el Sindicat de Llogateres- creu que Barcelona acollirà dissabte la manifestació “més massiva” que s’ha fet mai pel dret a l’habitatge del segle XXI. A aquesta no hi faltaran les entitats socials i pel dret a l'habitatge de la comarca del Maresme.

Sota el lema ‘S’ha acabat! Abaixem els lloguers’, la mobilització  posa sobre la taula quatre reivindicacions “urgents”: abaixar els lloguers un 50%, contractes indefinits, recuperar habitatges buits, turístics i de temporada per a l’ús residencial, i acabar amb la compra especulativa. En paral·lel, treballen ja en una vaga de lloguers.

Una columna maresmenca

Les entitats pel dret a l'habitatge del Maresme convoquen una 'columna' pròpia de la comarca per anar a la mobilització plegats. En aquest sentit han assenyalat un tren de l'R1, el que surt a les 15.27 de Malgrat i passa per Mataró a les 16.01, com l'indicat per unir-se tota la comarca que va al 23N.

La columna maresmenca a la manifestació

La mobilització de dissabte compta amb el suport i implicació de més de 4.000 entitats i 60 comitès, que han fet una crida per sumar-se a la marxa, davant “la necessitat” d’abaixar els lloguers i garantir el dret a l’habitatge. Per al Sindicat de Llogateres, és una mostra de “l’ampli consens” de les demandes.

Entre les 4.000 entitats hi ha sindicats laborals com CCOO, UGT i la CGT, els sindicats de la Taula Sindical, fins a organitzacions com Òmnium, l’ANC o el CNJC, feministes com Ca la Dona, ecologistes com l’Assemblea Catalana per la Transició Ecosocial, Ecologistes en Acció o Greenpeace, i col·lectius com Las Kellys o el Sindicat de Manters. Hi participen també grans federacions com la Taula del Tercer Sector i la CONFAVC.

D’altra banda, el moviment per l’habitatge hi té un paper central, amb el lideratge del Congrés d’Habitatge de Catalunya, que aglutina més de 50 sindicats d’habitatge. La mobilització arriba després de sis setmanes de feina “intensa” arreu del territori, amb el repartiment de 75.000 octavetes i 30.000 cartells per part de més de 60 comitès creats ad hoc.

Recorregut de la manifestació

Dissabte es preveu una assistència multitudinària amb columnes que sortiran des d’una cinquantena de pobles i ciutats. Moltes d’elles aniran a Barcelona en les sis grans columnes ferroviàries de la R1, la R2, la R2 Sud, la R3 i la R4 en les dues direccions. També sortiran autobusos de municipis com Reus, Tarragona i Lleida, que confluiran a Barcelona.

La marxa començarà a les 17 h a plaça Universitat i recorrerà Gran Via, Calàbria i Consell de Cent fins a arribar a plaça dels Països Catalans. Durant la marxa, el Sindicat de Llogateres farà una aturada a la Casa Orsola, edifici  convertit en “un símbol de resistència contra l’especulació immobiliària”. La manifestació acabarà amb dos parlaments a la plaça dels Països Catalans, el primer serà d’un militant del moviment per l’habitatge de València, i la intervenció de tancament serà a càrrec del Congrés d’Habitatge de Catalunya, espai que agrupa tot el moviment per l’habitatge.

Les notícies més importants de Mataró i Maresme, al teu WhatsApp

  • Rep les notícies destacades al teu mòbil i no et perdis cap novetat!
  • Entra en aquest enllaç, fes clic a seguir i activa la campaneta