El pou de glaç de Dosrius, una construcció que data del segle XVI i destinat antigament a conservar el gel, es va estrenar el passat dissabte dia 31, junt amb els 9.000 m² de superfície de terreny que l'envolten, com a equipament municipal. L'Ajuntament de Dosrius ha adquirit a principis d'any aquest element patrimonial per tal de potenciar-lo com a atractiu cultural, lúdic i històric de la localitat.
L'Ajuntament de Dosrius va arribar a un acord amb el propietari de l'indret, pel qual s'abonaven 425.000 euros per al Pou de Glaç i els terrenys on s'ubica. La celebració de concerts i de casaments són alguns del usos ja previstos, als que s'ha d'afegir 'un circuit de salut' especialment adreçat a la gent gran, segons ha explicat l'alcalde de Dosrius, Josep Jo.
Jo ha comentat que en un dels espais s'ha habilitat màquines per tal que la gent de més edat "pugui fer estiraments i exercicis", ja que el paratge es presta a fer passejades pels seus entorns. L'alcalde també ha destacat el fet que el Pou de Glaç amb capacitat per a 100 persones -sigui finalment del poble, perquè són 'les arrels del municipi', i és la construcció d'aquestes característiques més important que es conserva a Catalunya.
Situat en plena zona boscosa, el Pou de Glaç va quedar en desús fa uns 150 anys. Però des de feia 400 servia perquè els pagesos de la zona poguessin treure un benefici addicional als conreus amb la venda del gel.
El pou ocupa més de 9.000 metres quadrats i es troba en bon estat de conservació. És de planta arrodonida i es troba a 300 metres del nucli de Canyamars, al camí que arriba fins el veïnat de Rupit. La reobertura de l'espai va comptar dissabte amb la presència del diputat de Govern Local de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué. La Diputació ha fet, a través del programa de cooperació Xarxa Barcelona Municipis de Qualitat, una aportació de 150.000 euros, per a l'adquisició i condicionament del Pou de Glaç.