Tennessee Williams, autor de 'Figuretes de vidre' i la pianista Eulàlia Solé

V. B.

El Teatre Principal inaugura temporada amb una obra de Tennessee Williams

'Figuretes de vidre', de Fènix Teatre, és una de les 16 obres que es podran veure al teatre arenyenc fins al mes de juliol

Figuretes de Vidre, de la companyia arenyenca Fènix Teatre, serà l’obra encarregada d’obrir la nova temporada del Teatre Principal d’Arenys de Mar, que inclou un total de 16 cites teatrals, musicals i d’altres disciplines entre els mesos de gener i juliol. Figuretes de vidre es basa en el text The Glass menagerie, una de les obres més autobiogràfiques del dramaturg nord-americà Tennessee Williams. Dirigida per Jordi Pons-Ribot, amb Andreu Banús, David Ortega, Lluïsa Sala i Gemma Sangerman en el repartiment, Figuretes de vidre endinsa els espectadors en alguns dels aspectes més colpidors i dolorosos de Williams, a través dels seus records i paraules. Fènix Teatre converteix l’autor nord-americà en el verdader protagonista de l’obra, a través d’una posada en escena senzilla, simple i austera. La companyia explica que l’escenari del muntatge representa els records de l’autor, i que per tant no és realista. “Utilitzem l’escenografia, el so i la il·luminació per subratllar d’una manera subtil i delicada el missatge que creiem que ens vol transmetre l’autor”, destaquen des de Fènix Teatre. Se’n faran un total de quatre representacions, entre el divendres 8 i el diumenge 10 de gener.

En aquest proper semestre al Principal es mostrarà molt actiu en l’oferta per al públic familiar, que constitueix el gruix de la programació. La primera proposta arribarà el 17 de gener amb Avi Ramon, de Teatre Nu. La història d’una neta que ajuda el seu avi a recuperar la memòria que està perdent, i que mostra la importància de mantenir la necessitat de recordar, el desig d’aprendre i la capacitat de crear. La companyia La Coctelera presentarà el 31 del mateix mes l’obra Pepo, l’escombra, un muntatge de titelles centrada en un escombriaire i que té com a grans protagonistes els nens i nenes del públic, que amb la seva intervenció faran i desfaran durant tota la representació. La sort d’en Pepo dependrà d’ells, cosa que fa sempre d’aquest espectacle una petita sorpresa. El teatre per a infants es completarà amb Tsimane, de la companyia Guantazo, que també aposta per les titelles i que vol fer reflexionar sobre les diverses maneres de viure al món a partir del retrat d’un petit poble indígena de la selva amazònica; i Blancaneus i Campaneta en acciói, d’Irintzi Teatre, amb dos dels personatges més coneguts dels contes infantils unint forces per combatre el Capità Garfi.

Però l’oferta per als més petits també inclou música, dansa i màgia. L’escenari del Principal acollirà el 14 de febrer l’espectacle Fem Sonar les musiquetes, un projecte per ajudar i promoure les escoles bressol de la Catalunya Nord estrenat en la darrera edició del festival Cruïlla de Cultures i que amara el púgblic de música popular i tradicional. La Vella Dixieland, una de les big bands més populars de Catalunya, també hi oferiran un concert familiar el mes de març, sota el títol “L’aventura del jazz”, un viatge pels fonaments del que ja es coneix com la “música clàssica” del segle XX. Nats Nus dansa presentarà l’obra Maps, amb quatre personatges que es troben en un racó de món i passen de ser accidentals companys de viatge a grans amics, comunicant-se a través de danses i coreografies. La màgia arribarà amb l’espectacle Somnis, de la companyia Abozzi, Premi Nacional d’aquesta disciplina. Una combinació de màgia i teatre amb un estil fresc i proper i ple d’il·lusions increïbles.

També per al públic adult
El públic adult, però, no queda ni molt menys desatès. La programació inclou obres de Tantarantana Teatre (De música i homes), Lazzigags produccions (Sol, sota el sol) i Pelmànec (Don Joan, Memòria amarga de mi). En el camp musical, convida Eulàlia Solé, una de les pianistes més consolidades del panorama musical actual gra`cies als seus 30 anys de trajectòria. I el mes de maig arribarà una de les grans novetats d’aquesta temporada, Cinera, la primera Mostra de Cinema Documental d’Arenys. Una iniciativa dedicada a autors, muntadors i productors arenyencs, en una vila fortament lligada al món audiovisual. En aquesta primera edició es projectaran obres de Lluís Danés, Carlos Rufete, Ivan Bunyuel i Eloi Tomàs, entre d’altres.

Etiquetes: