L'envelliment de la població és un dels grans reptes de futur, al Maresme i arreu del país. Amb l'augment de l'esperança de vida gràcies als avenços mèdics i a altres factors, l'edat mitjana de la població augmenta, més persones arriben a edats molt avançades i això comporta importants conseqüències econòmiques i socials.
En el cas del Maresme, les xifres així ho avalen. En els darrers 20 anys l'edat mitjana de la població de la comarca ha augmentat en quatre anys. Si ens remuntem a l'any 2000 eos maresmencs tenien, d mitjana, 38,8 anys. En acabar el 2020, se situa en els 42,9 anys.
Així ho posen de manifest les dades dels padrons municipals de les ciutats i pobles maresmencs, recollides per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme. Davant d'això, el territori s'ha d'aptar per als reptes que suposarà l'envelliment de la població.
A Mataró, per exemple, un dels quatre projectes estratègics de futur és "Ciutat cuidadora", que vol coordinar els diversos recursos sanitaris existents i les innovacions tecnològiques en aquest àmbit per millorar l’autonomia i la qualitat de vida de les persones amb major fragilitat. La capital del Maresme aspira a convertir-se en un referent a nivell estatal en el desenvolupament de nous sistemes assistencials així com noves solucions, serveis i productes en relació a l’economia de les cures.