Inici exitós del Mar d'Estiu, reubicat a contrarellotge

Redacció / ACN

Inici exitós del Mar d'Estiu, reubicat a contrarellotge

La falta de permís per celebrar el festival a la platja obliga a situar-lo en uns terrenys municipals de Santa Susanna

 

El Mar d'Estiu s'ha estrenat aquest dissabte dins del calendari de festivals amb una nit de festa i ball a Santa Susanna (Maresme). El ritme electrònic d'Ojete Calor ha estat el protagonista del debut d'un esdeveniment que ha nascut superant traves a contrarellotge. El festival, hereu de l'Arts d'Estiu de Pineda de Mar, ha hagut de ser reubicat en menys d'una setmana perquè la Generalitat va denegar el permís per instal·lar el recinte a la platja de la Llàntia de Santa Susanna, a tocar de Pineda. Els dos ajuntaments i l'empresa Paralelos Musicales l'han resituat a uns terrenys municipals de Can Gelat.

El president de l'empresa promotora TheProject, Tito Ramoneda, ha assegurat en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) que estan "molt satisfets i molt feliços" després d'haver superat una "setmana molt dramàtica". Segons ha explicat, la decisió de traslladar el festival no es va prendre fins que no es va tenir "l'absoluta certesa que tècnicament era possible fer-ho amb totes les garanties de seguretat i amb les plenes garanties de tenir el temps suficient" per tramitar els permisos necessaris. "No és fàcil desmuntar un festival i muntar-lo en un altre espai", ha remarcat.

Fa una setmana, el Departament de Territori vetava la celebració del Mar d’Estiu a la platja de la Llàntia per risc de contaminació acústica, manca de temps per fer tota la tramitació legal i falta d’informes acreditatius. La Generalitat donava la raó a les al·legacions presentades per veïns que s’oposaven a la celebració del festival en una platja on ja hi ha altres esdeveniments musicals a l’estiu. Al mateix temps, Territori condicionava el permís definitiu a uns informes previs dels ajuntaments per permetre superar els límits acústics, els quals no s’havien presentat.

Un moment del concert d'Ojete Calor al Mar d'Estiu

El cop per part de la Generalitat feia reviure la situació viscuda fa just un any amb l’Arts d’Estiu, que s’havia celebrat durant més de deu anys a la platja dels Pins de Pineda de Mar. A una setmana de donar el tret de sortida de la 12a edició, Territori en va denegar els permisos adduïnt que l’organització havia presentat l’estudi d’impacte acústic fora de termini i que aquest no complia els requisits ni contenia mesures correctores.

En aquell moment no hi va haver marge de reacció i el festival va quedar cancel·lat. L’última edició, el 2022, havia reunit més de 38.000 assistents als 22 concerts programats en 20 dies, mentre que l’espai Village va atraure més de 62.000 visitants.

Dotze concerts de primer nivell

Després del concert d’aquest dissabte d’Ojete Calor, el festival afronta ara dues setmanes de programació de primer nivell. Fins el 18 d’agost, el recinte de Can Gelat acollirà onze concerts més d’artistes nacionals i internacionals. Aquest diumenge actuaran Los Secretos i Dani Flaco, mentre que al llarg de la setmana entrant ho faran Antoñito Molina, Sergio Dalma, God Save The Queen, Juan Magán i Sopa de Cabra.

La recta final del festival començarà dimarts 13 d’agost amb Malú, a la qual seguiran els concerts de Luz Casal, Rozalén i Ara Malikian. Els maresmencs Mushkaa i The Tyets oferiran un doble concert el diumenge 18 com a cloenda del festival.