M. C.

L’antic govern de Vilassar, jutjat per un presumpte delicte de prevaricació

Cap dels regidors que van declarar davant el jutge exerceixen actualment càrrec polític

La junta de govern de l’ajuntament de Vilassar de Mar en la legislatura 1999-2003 va declarar el passat dimarts, dia 18, davant el jutge a Mataró acusats d’un presumpte delicte de prevaricació per haver aturat l’execució d’unes obres al carrer Manuel Roca de Vilassar de Mar. Els implicats són l’exalcalde Pere Almera (PSC), i els ex regidors Josep Labarta (PSC), Xavier Vilella (PSC), Joan Pera (ERC) i Josep Aragall (ERC). En un principi la demanda no s’havia admès a tràmit però el recurs presentat per la promotora va provocar que l’Audiència de Barcelona demanés que es fes el judici.

Els fets van succeir a l’any 2003 quan la promotora immobiliària Jamatosa S.L. va demanar una llicència d’obres per a construir un bloc de pisos al carrer Manuel Roca, al barri d’el Barato, a Vilassar de Mar, i l’ajuntament en va donar el vist-i-plau. Quan les obres van començar, els veïns dels blocs del costat van protagonitzar manifestacions i assentades en contra del nou bloc que els tapava les finestres. Segons l’administrador de l’empresa “la policia no va fer res per evitar els aldarulls dels veïns que van arribar a robar material de l’obra”. L’alcalde no va fer cas de les queixes fins poc abans de les eleccions municipals del 2003, en que la pressió dels veïns va fer que s’aturessin les obres. La promotora Jamatosa SL, va queixar-se però no va servir de res. L’administrador de la promotora va ser citat per l’alcalde Pere Almera (PSC) i, segons el mateix, l’alcalde va dir-li: “Us suspendré la llicència d’obres i després de les eleccions us la tornaré a donar”.

Passades les eleccions municipals de 2003, la promotora Jamatosa SL no va rebre més noticies de l’Ajuntament, i passats uns mesos, per silenci administratiu, van entendre que podien continuar amb les obres. Un dia, els treballadors de l’obra van anar a recollir materials i la policia va aparèixer d’immediat. “Llavors si que havien de vigilar el què passava allà”, assegura l’administrador de la promotora. Dies després, un representant de la promotora va citar-se amb l’alcalde per avisar-lo que seguirien amb les obres degut al silenci administratiu, interpretant que podien continuar amb el que deia la llicència. En aquest moment, es va establir que la separació amb el bloc de veïns del costat, en comptes de ser d’un mentre com s’havia estipulat inicialment, seria de 1’5 metres i la promotora va haver de costejar un nou projecte per al bloc deixant la distància ara establerta. “Així ja no es tapava la visibilitat dels veïns” senyala en to irònic el representant. La compensació que va proposar l’ajuntament era donar uns metres més en alçada. “Aquests metres permetien fer la quarta planta i mitja de la cinquena” explica el representant de Jamatosa SL. Finalment es van donar 30 metres quadrats més, però l’edifici en total, en va perdre 17. “Ens van perjudicar molt”, assenyala l’administrador.
“Es va presentar una querella criminal contra la junta de govern perquè no hi havia cap altre remei”, segons explica el portaveu de Jamatosa que també assegura que “si la llicència hagués estat per decret d’alcaldia, la querella hagués anat contra l’alcalde només”.

Els advocats de l’empresa promotora consideren que la llicència es va parar per “electoralisme” i demanen vuit anys d’inhabilitació de càrrecs públics. Tres dels ex regidors ostenten càrrec públic.

Etiquetes: