La calor estiuenca que aquestes últimes setmanes hem patit a la comarca ha accelerat el creixement de la flor i ha adelantat la collita. Flors que normalment es collien a finals de novembre, actualment ja es troben a les floristeries apunt per a ser dipositades dilluns o dimars davant els nínxol. Els majoristes de venda de flors del Mercat de la Flor i la Planta Ornamental de Catalunya, ubicat a Vilassar de Mar, han fet un balanç positiu de les vendes d'aquests darrers dies, en què s'ha detectat un lleuger increment en la venda de flors tradicionals.
Aquesta alegria continguda contrasta amb el pessimisme dels propietaris de floristeries, que any rera any pateixen una recaiguda en el nombre de vendes de flors per la diada de Tots Sants o un estancament en números baixos. Segons fonts del Gremi de Floristeries de Catalunya, aquest fenomen és degut a tres factors: la pèrdua progressiva de la tradició d'anar a visitar els difunts, el fet que la festa caigui en dilluns o pont, i, finalment, la proliferació dels rams de flors artificials vinguts de la Xina. Si l'abundant stock de flors d'enguany, segons els pronòstics dels floristes no es ven, aquesta diada de Tots Sants podria generar importants pèrdues econòmiques.
La bona producció autòctona també ha fet minvar l'arribada de flors d'altres països i ha permès mantenir els preus. Les flors més venudes continuen sent les tradicionals per aquestes dates: crisantems, gladiols, roses i clavells, malgrat en el rànquing pugen amb força altres espècies com les gerberes, els liliums, les anthuriums, les panniculates i els cymbidiums. Aquesta oferta també genera una nova gama de colors, tots ells més estridents. Per exemple, si abans en la majoria de rams dominaven els grocs, els roses i els blancs, enguany estan de moda els verds,els marrons i els vermells. Una novetat d'aquest any són les plantes de crisantems, se n'han posat a la venda 50.000 unitats, totes produïdes al Maresme.