La Fundació Maresme construirà a Argentona un nou centre de teràpia ocupacional per a persones disminuïdes que no poden accedir a un lloc de trebal i amb les que es vol contruibuir a la seva integració. El projecte, en el qual es es va començar a treballar l'any 2001, té un pressupost d'un milió d'euros, dels quals la Generalitat en finançarà un 50%. Els responsables de la Fundació van presentar el projecte el passat dia 21, en un acte celebrat a l'Ajuntament d'Argentona.
La construcció d'aquest nou centre farà possible la creació de 80 noves places que complementaran les 217 places d'aquestes característiques que la fundació ja gestiona a la comarca, en els centres Jaume Isern, Can Targa i Les Sureres. Segons la directora de la Fundació Maresme, Maria Carme Maltas, calia ampliar les 217 places actuals, ja que «havien quedat curtes». Amb la vuitantena de places noves, Maltas considera que quedaran cobertes les necessitats de la comarca.
El projecte d'aquest nou centre ja és a punt i les obres per fer-lo una realitat començaran en breu i s'allargaran durant tot un any. El futur edifici de la Fundació Maresme s'ubicarà en una parcel·la de 3.500 metres quadrats al sector de Can Negoci, que l'Ajuntament d'Argentona ha cedit a l'entitat per tal que executi les obres.
Respecte pel medi ambient
Una de les principals característiques del nou centre és, segons comenta Maltas, el seu respecte pel medi ambient. El centre disposarà de plaques fotovoltaiques per a la generació d'energia neta i farà servir energies renovables per a cobrir les necessitats energétiques de l'edifici mitjançant la utilització d'una caldera de biomasa per als sistemes de la calefacció i la refrigeració, entre altres iniciatives de protecció medioambientals.
A més a més, una altra de les característiques importants d'aquest nou centre serà el seu aprofundiment en l'aplicació de les Noves Tecnologies, que segons Maltas són molt importants per al desenvolupament personal i professional dels disminuïts psíquics.
Aquest centre s'afegirà als serveis i centres que la Fundació Maresme gestiona des de l'any 1966 amb l'objectiu d'impulsar la integració social de discapacitats psíquics. Actualment l'entitat dóna servei a 900 persones, des d'infants fins a adults.