-

capgros.com/ACN

Regidors joves expliquen l'experiència política a estudiants de Llavaneres

Els alumnes de l'Institut participen en la iniciativa Ajuntament Jove, que inclou l'elecció d'un 'alcalde jove' per Llavaneres

Una desena de regidors maresmencs menors de 30 anys han visitat aquest dilluns, dia 21, l'institut de Llavaneres per explicar als estudiants les inquietuds i els motius que els van fer decidir entrar en política. L'objectiu d'aquestes xerrades és motivar els joves d'entre 14 i 18 anys perquè siguin part activa de l'Ajuntament Jove, una iniciativa que pretén acostar-los a la política i fer-los partícips de la gestió municipal. A finals d'any, hi haurà unes eleccions per escollir “l'alcalde jove” i els “regidors joves” que governaran l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres durant dotze dies. El dia dels comicis serà el pròxim 12 de novembre.

Ja es comença a notar quins poden ser alguns candidats a “alcalde jove” de Llavaneres durant la xerrada que els alumnes han tingut amb els regidors. Fins i tot la regidora socialista de Llavaneres Carmen Bastida ha fet broma i ha comentat posteriorment que “n'hi ha un parell” que es podrien fitxar pel PSC. Bastida ha explicat que l'esport i l'oci nocturn, monopolitza les inquietuds dels joves del grup de debat que li ha tocat, per la qual cosa l'objectiu dels regidors joves del Maresme ha estat fer-los entendre que cal tenir una 'visió global' de la realitat que els envolta.

En aquest sentit, la també socialista Ana Barrera, regidora de joventut i dona de Mataró, s'ha sorprès que malgrat l'interès dels joves per les discoteques, els joves llavanerencs “enen molt clar que volen que Llavaneres continuï sent un poble” perquè Mataró ja ofereix aquests serveis.

Un altre eix del debat entre joves i regidors ha estat el del menjador i el transport escolar. El regidor per ERC a Tordera i conseller comarcal d'Educació, Bernat Costas, reconeix que és molt complicat aconseguir que tothom trobi bo el menjar de càtering, però no s'ha compromès a intentar continuar millorant.

A partir d'aquestes i altres experiències, els joves de Llavaneres afrontaran més ben preparats la cita electoral de finals d'any. A partir d'un cens de 700 persones –alumnes de segon d'ESO fins segon de Batxillerat– s'hauran de formar llistes electorals, hi haurà un procés electoral i finalment resultaran escollits un 'alcalde jove' i uns 'regidors joves' que governaran l'Ajuntament durant dotze dies. El procés estarà tutelat pel Departament de Governació i per l'Àrea de Processos Electorals, ja que es tracta també d'una prova pilot del sistema de vot electrònic, que es podria aplicar en futures cites electorals de caràcter oficial. El dia de les votacions, el pròxim 12 de novembre, s'espera la presència al municipi del conseller de Governació, Jordi Ausàs.

Etiquetes: