Fèlix Millet com a director d’orquestra. A l’esquerra, Jordi Montull al violoncel. Daniel Osacar, contable de CiU al violí, i l’empresa Ferrovial, a la trompeta. “Corrupció en C Major”, es titula la vinyeta, publicada ara fa 10 mesos, el 10 de març passat, al diari Ara. Una vinyeta que, en ser compartida, li ha costat la feina a un mataroní, Antoni Llamas. La va enviar a un grup de Whatsapp de companys de feina de l’empresa a on treballava, Residus del Maresme SL, propietat en un 51% de Ferrovial. I aquesta ho va considerar una falta greu i el va suspendre de sou i feina. La situació va estar a punt d’acabar als jutjats però finalment el treballador i l’empresa han arribat a un acord i Llamas ha acceptat marxar amb una indemnització de 45 dies per any treballat. L'empresa assegura que ha estat acomiadat per motius laborals i no pas per haver enviat l'acudit.
La història l’ha fet pública el mateix diari Ara, que va publicar la vinyeta el passat 10 de març. Un dia després Llamas va compartir la imatge en un grup de Whatsapp de feina. Un fet, explica el mataroní al diari Ara, que no tenia res d’anormal, ja que era força comú intercanviar-se material d’aquest tipus. Però aquest cop la imatge va tocar el moll de l’os, ja que involucrava de ple Ferrovial, propietària en un 51% de Residus del Maresme SL.
La recent sentència judicial del 'Cas Palau' dóna per provat que directius de Ferrovial pagaven comissions a canvi d'aconseguir contractes d'obra pública, malgrat que cap d'aquests directius ha resultat condemnat a presó ja que el cas ha prescrit. Ferrovial és, a través de la firma CESPA, el màxim accionista de Residus del Maresme SL, una societat creada l'any 2016 d'economia mixta, ja que el 49% restant de la companyia és del Consell Comarcal del Maresme. Ofereix recollida de residus, gestió de deixalleries i neteja viària adaptant-se a les necessitats de cada ajuntament de la comarca.
Deu dies més tard d'enviar l'acudit per whatsapp, Llamas va rebre una carta de l'empresa on se li notificava una suspensió de sou i feina de tres dies. La carta atribuïa al treballador una "falta greu" per haver enviat aquest acudit, ja que entenien que era una caricatura ofensiva que posava en dubte l’honorabilitat del Grupo Ferrovial. Llamas va recorrer la sanció al jutjat. Però abans que se celebrés el judici pel cas, l'empresa li va oferir una indemnització de 45 dies per any treballat, quelcom que Llamas va acceptar.
Fonts de l'empresa expliquen a Capgros.com que el que es va fer és "aplicar el reglament intern" ja que l'acudit suposava un atac a la imatge de l'empresa que li paga el sou. Tot i així, des de l'empresa constaten que si se l'ha acabat acomiadant és "per motius estrictament laborals" i no pas per la vinyeta en qüestió. Recorden que l'acomiadament s'ha produït diversos mesos després de l'incident, i que no s'ha arribat a celebrar cap judici.