Una quarantena de restaurants de nou municipis de la comarca participen des d’ara i fins a finals d’any a les jornades del fesol del ganxet. Es tracta d’un llegum amb Denominació d’Origen Protegida (DOP) i que es caracteritza pel seu gust suau, fi i persistent, i la seva finor al paladar. Per comprovar el sabor d’aquest producte, només cal acostar-se a un dels restaurants dels nou municipis maresmencs que participen a les jornades Gastronòmiques del Fesol del Ganxet. Les jornades van arrencar dissabte dia 12 a Dosrius i continuaran fins el 31 de desembre a Cabrils, Caldes d'Estrac, Malgrat, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Tordera i Vilassar de Mar,
El fesol del ganxet, o mongeta del ganxet, es conrea a nombroses comarques de Catalunya, però només el que es produeix al Maresme, al Vallès Oriental i al Vallès Occidental té Denominació d'Origen Protegida (DPO), un segell que l'acredita com a producte de màxima qualitat. La mongeta del ganxet es caracteritza per tenir forma de ronyó, ser aplanada i tenir una grandària mitjana. El gust és suau i la pell molt fina. Aquestes peculiaritats fan que sigui un dels llegums més apreciats de Catalunya.
Les Jornades Gastronòmiques del Fesol del Ganxet conviuran durant quinze dies amb les del bolet que es perllongaran fins a finals de novembre.
El Consorci de Promoció Turística i el Consell Comarcal del Maresme, a través del projecte Productes de la Terra Maresme, han editat el fulletó promocional de les Jornades on, a més de les activitats programades per cada municipi i dels restaurants que han incorporat plats especials amb fesols del ganxet a les seves cartes, informa sobre els pagesos del Maresme que produeixen aquest llegum i inclou receptes per preparar a casa.